7.3.19

Μαθήματα ψυχραιμίας από την Αχτσιόγλου...

Ο Neo είχε εγκαίρως ενημερώσει τους αναγνώστες του για την απόφαση του Μεγάρου Μαξίμου και της Κουμουνδούρου να μην... «παραιτηθούν» από τη...
Βόρεια Ελλάδα –δηλαδή να προσπαθήσουν να αμβλύνουν τις αντιδράσεις από τη Συμφωνία των Πρεσπών. 

Έτσι, μετά τον Δημήτρη Τζανακόπουλο και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, ήταν η σειρά της Έφης Αχτσιόγλου να εμφανιστεί στην Βόρεια Ελλάδα –και δη στην Θεσσαλονίκη- στο πλαίσιο των επισκέψεων κορυφαίων κυβερνητικών στελεχών σε περιοχές της Μακεδονίας.

Η επίσκεψη στην Θεσσαλονίκη πήγε καλά, οι αντιδράσεις ήταν περιορισμένες, ωστόσο μία διαμαρτυρία σε... απευθείας σύνδεση έκλεψε τις εντυπώσεις: την ώρα που η υπουργός Εργασίας έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους, μια κοπέλα φώναξε την λέξη «προδοσία», προσθέτοντας την περίφημη αλυτρωτική φράση «η Μακεδονία είναι μία και ελληνική». 

Τότε ήταν, λοιπόν, που η υπουργός Εργασίας έδωσε... μαθήματα ψυχραιμίας αλλά και σωστής συμπεριφοράς: πρώτον, διότι δεν αγνόησε την διαμαρτυρόμενη, όπως κάνουν συνήθως οι πολιτικοί. Αντιθέτως, τής απάντησε και προσπάθησε να την πείσει πως κάνει λάθος. 

Και, δεύτερον, διότι απολύτως ψύχραιμη, η Έφη Αχτσιόγλου είπε στην διαδηλώτρια πως «πατριωτισμός δεν είναι να μισείς τις πατρίδες των άλλων», δείχνοντας ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα να μπει σε διάλογο με τους πολίτες, αλλά και ότι πιστεύει απολύτως όσα λέει...

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: