13.3.19

Πέντε υψηλοί προσκεκλημένοι τιμούν τον Κοτζιά...

Με υψηλές παρουσίες διοργανώνεται την ερχόμενη Παρασκευή μία εκδήλωση προς τιμή του πρώην υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά. Συγκεκριμένα, τέσσερις υπουργοί Εξωτερικών χωρών της περιοχής θα...
δώσουν το «παρών» στην Αθήνα, αφού πλέον έχουν συνδεθεί με τον Νίκο Κοτζιά μετά την τριετή συνεργασία που είχαν μαζί του: 

ο λόγος για τον υπουργό Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, Νίκολα Ντιμιτρόφ, τον υπουργό Εξωτερικών της Αλβανίας, Ντμίτρι Μπουσάτι, τον Ντάνιελ Μίτοφ της Βουλγαρίας αλλά και τον πρώην υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου Γιαννάκη Κασουλίδη, που θα παραβρεθούν στις εκδηλώσεις για τα 20 χρόνια από την ίδρυση του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών –εκεί, δηλαδή, που διδάσκει ο Νίκος Κοτζιάς. 

Σημειωτέον ότι πέραν των προαναφερθέντων, το «παρών» θα δώσει και ο πρώην υφυπουργός των ΗΠΑ, Γουές Μίτσελ, καθώς ο Κοτζιάς πιστώνεται –μεταξύ πολλών άλλων- και την εμβάθυνση των σχέσεων Αθήνας-Ουάσινγκτον. 

Σημειωτέον πως οι υψηλές παρουσίες δείχνουν, αν μη τι άλλο, πως ακόμη και υπουργοί με τους οποίους ο Κοτζιάς συγκρούστηκε κατά την διάρκεια διαπραγματεύσεων –όπως έγινε με τον Νίκολα Ντιμιτρόφ για τις Πρέσπες ή με τον  Ντμίτρι Μπουσάτι για την συμφωνία-πακέτο Ελλάδας-Αλβανίας- δεν κρύβουν την εκτίμησή τους για τον πρώην επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας...

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: