3.3.19

Γεννηματά: Θράσος από Τσίπρα...


 ...που παριστάνει τον Κεντροαριστερό.
BINTEO...
Υψηλούς τόνους και βαρείς χαρακτηρισμούς κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα επιφύλαξε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, στην ομιλία της από το Φόρουμ των Δελφών.
Η...
Γεννηματά στάθηκε ιδιαίτερα στην πρόταση του πρωθυπουργού περί προοδευτικού μετώπου, επιχειρώντας αφενός να την αποδομήσει, αφετέρου να υποστηρίξει ότι το μέτωπο κατά της ακροδεξιάς υπάρχει ήδη και εκφράζεται από το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα.

Παράλληλα, κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι συγκυβέρνησε με την Ακροδεξιά, καθώς και ότι ακόμα στηρίζεται σε ακροδεξιούς βουλευτές.


Πιο συγκεκριμένα, η κ. Γεννηματά δήλωσε:

«Το μέτωπο κατά της Ακροδεξιάς που επικαλείται (σ.σ.: ο πρωθυπουργός) υπάρχει στην Ευρώπη και εκφράζεται από το ΕΣΚ και μπροστάρης είναι ο Φρανς Τίμερμανς και με όλα αυτά ο κ. Τσίπρας δεν έχει απολύτως καμία σχέση. Πρόκειται για πραγματικό θράσος όταν είναι οι εκφραστές του λαϊκισμού και όταν συγκυβερνούν όλα αυτά τα χρόνια με την Ακροδεξιά και εξακολουθούν να στηρίζονται σε ακροδεξιούς βουλευτές για να παραμείνουν στην εξουσία.

Ο κ. Τσίπρας βρίσκεται μπροστά σε μεγάλο αδιέξοδο γιατί πλησιάζουν εκλογές και είναι πολύ κοντά στην ήττα του. Δεν έχει επιχειρήματα ώστε να υποστηρίξει το κυβερνητικό έργο του γιατί έχει αποτύχει παντού. Γι΄αυτό το λόγο ο κ. Τσίπρας έχει επιλέξει να φορέσει προ των εκλογών προσωπείο και να παριστάνει τον Κεντροαριστερό.»




Συνεχίζοντας στο ίδιο ύφος, η κ. Γεννηματά εστίασε στο ζήτημα των μνημονίων κι επιχείρησε κι εκεί να καταρρίψει την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια, υποστηρίζοντας ότι αυτό «είναι το τελευταίο μεγάλο ψέμα του κ. Τσίπρα. Και δεν χρειαζόταν να δούμε την Έκθεση της Κομισιόν, για να καταλάβουμε τι συμβαίνει».

Παράλληλα, η επικεφαλής του ΚΙΝ.ΑΛΛ. προσπάθησε να κρατήσει αποστάσεις κι από τη Νέα Δημοκρατία, και ταυτόχρονα να πείσει ότι το κόμμα της είναι η ιδανική επιλογή εν όψει των εκλογών.

«Υπάρχει τρίτος δρόμος για την ελληνική Οικονομία. Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε ούτε με την ιδεοληψία του κ. Τσίπρα κατά των επενδύσεων ούτε με την ασυδοσία της αγοράς του κ. Μητσοτάκη», είπε η κ. Γεννηματά, προσθέτοντας ότι «ο πολιτικός διχασμός ξεκινά από το δήθεν δίπολο κορυφής, που έχουν στήσει ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. και θέλω να ελπίζω ότι δεν έχει φτάσει σε βάθος στην ελληνική κοινωνία».




Απέφυγε να μιλήσει για μετεκλογικές συνεργασίες («Το πώς και από ποιους θα κυβερνηθεί ο τόπος θα το υποδείξει η ετυμηγορία του ελληνικού λαού και ουδείς μπορεί να την υποκαταστήσει ή να την προκαταλάβει», είπ χαρακτηριστικά), ενώ επανέλαβε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας «θα πρέπει να προέλθει από την προοδευτική παράταξη», αποφεύγοντας ωστόσο να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες:

«Δεν θα πω σήμερα την πρόταση μας, όλα θα γίνουν στην ώρα τους.»

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: