13.3.19

«Απόπειρα φίμωσης του συνδικαλισμού»...



Αύριο εκδικάζεται η αγωγή Σαμαρά κατά της ΟΙΕΛΕ...

Για τον αυταρχικό κατήφορο του Αντώνη Σαμαρά, με αφορμή τη μετά θάνατον δικαίωση της εκπαιδευτικού Φώφης Μπουλούτα, έχουμε...
γράψει αναλυτικά: ο πρώην πρωθυπουργός έχει καταθέσει αγωγή κατά των μελών του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ) με την απαίτηση της καταβολής του ποσού των 100.000 ευρώ! Ενός ποσού εξοντωτικού που δεν έχει ως στόχο την «ηθική ικανοποίηση» του επιτιθέμενου, αλλά την τιμωρία μιας συνδικαλιστικής οργάνωσης. Είναι, δε, η πρώτη φορά στα ιστορικά χρονικά που ένα πρόσωπο της κεντρικής πολιτικής σκηνής, και δη πρώην πρωθυπουργός, διώκει δικαστικά ένα συνδικάτο, γεγονός που αποκαλύπτει την άποψή του για τον κόσμο της εργασίας και για το συνδικαλιστικό κίνημα.

«Δεν μας προκαλεί έκπληξη η ενέργεια του κ. Σαμαρά. Καταλαβαίνουμε ότι ενοχλείται από την εύλογη προσπάθειά μας να υπερασπιστούμε ακόμη και μετά θάνατον την τιμή της συναδέλφου μας Φώφης Μπουλούταπου "τιμωρήθηκε" με απόλυση, διότι έπραξε το καθήκον της, που ταλαιπωρήθηκε ηθικά, ψυχικά και σωματικά περνώντας έναν πρωτοφανή Γολγοθά, ενώ ήταν βαριά άρρωστη, κάτι που γνώριζαν αυτοί που την εκδίωξαν άδικα από το σχολείο της!», επαναλαμβάνει σε ανακοίνωσή της η ΟΙΕΛΕ, καλώντας σε συγκέντρωση αύριο (Πέμπτη 14/3/19) το πρωί (8:30) στα δικαστήρια της Ευελπίδων (η εκδίκαση της αγωγής θα γίνει στο κτήριο 3, με αριθμό πινακίου 1). 

Η περίεργη σπουδή της δικαιοσύνης

Όπως αναφέραμε τον περασμένο Γενάρη, στο ρεπορτάζ για τη συνέντευξη Τύπου της Ομοσπονδίας, αίσθηση έχει προκαλέσει η ταχύτατη ανταπόκριση της δικαιοσύνης, η οποία είχε ορίσει άμεσα δικάσιμο στο Μονομελές Περιουσιακών Διαφορών και μάλιστα με αριθμό πινακίου 1, για την αγωγή του πρώην πρωθυπουργού, την ώρα που εκκρεμούσε ακόμα η εξέταση της αγωγής που έχει καταθέσει (δυόμιση μήνες νωρίτερα από αυτήν του πρώην πρωθυπουργού) σε βάρος του Αντ. Σαμαρά, ο πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ.

Τελικά, η προγραμματισμένη για το πρωί της 10ης Ιανουαρίου 2019 εκδίκαση της αγωγής του Αντ. Σαμαρά αναβλήθηκε με κοινή συναίνεση των δύο πλευρών, ενώ απουσίαζε ο βασικός συνήγορος υπεράσπισης του Προέδρου της Ομοσπονδίας κ. Μαντάς.

Ήδη, ενόψει της αυριανής δικασίμου, πλήθος πολιτών με μηνύματα και τηλεφωνήματα, αλλά και συνδικαλιστικές οργανώσεις με ψηφίσματά τους (Εργατικό Κέντρο Αθήνας, ΕΛΜΕ Ε’ Αθήνας και Ημαθίας, Πανελλήνια Ομοσπονδία Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών) εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στην Ομοσπονδία. Σύμφωνα με ανακοίνωση της τελευταίας, μέχρι το βράδυ της Τετάρτης θα κατατεθούν πολλά ακόμα ψηφίσματα συμπαράστασης από συλλογικούς φορείς.

«Δικάζεται ολόκληρος ο κόσμος της εργασίας και το συνδικαλιστικό κίνημα»

Στην ανακοίνωσή της, η ΟΙΕΛΕ, διατυπώνει ξανά τη γνώμη της για τους λόγους που οδήγησαν τον πρώην πρωθυπουργό στην εκδικητική κίνηση εναντίον της: «Αντιλαμβανόμαστε ότι η μάχη που δώσαμε καθ’ όλη τη διάρκεια της πρωθυπουργικής θητείας του κ. Σαμαρά ενάντια στο ξήλωμα της συνταγματικής νομιμότητας στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης, ενάντια στην απόσυρση της κρατικής εποπτείας από τα ιδιωτικά σχολεία, στα συνεχή νομοθετικά δώρα στους μεγαλοσχολάρχες με αποτέλεσμα μια ομάδα 150 επιχειρηματιών να επωφεληθεί με περίπου 50 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, όταν την ίδια ώρα εξαθλιώνονταν οικονομικά οι εργαζόμενοι και αιμορραγούσαν τα δημόσια ταμεία, ενάντια στη γιγάντωση της ανομίας στην ιδιωτική εκπαίδευση, ενοχλεί τον πρώην Πρωθυπουργό. Ακόμη περισσότερο όμως ενοχλεί το ότι η ΟΙΕΛΕ είναι μια συνδικαλιστική οργάνωση ακηδεμόνευτη, χωρίς κομματικούς πάτρονες, χωρίς διασυνδέσεις και εξαρτήσεις από την κεντρική πολιτική σκηνή». 

Αύριο, επομένως, όπως σχολιάζει η Ομοσπονδία, «δεν δικάζεται μόνο η ΟΙΕΛΕ»:

Δικάζεται ολόκληρος ο κόσμος της εργασίας και το συνδικαλιστικό κίνημα.

Δικάζεται κάθε εργαζόμενος που σηκώνει κεφάλι απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία.

Δικάζεται κάθε εκπαιδευτικός που επιδιώκει να κάνει σωστά και με αξιοπρέπεια τη δουλειά του.

Δικάζεται η ισονομία και η ισοπολιτεία, το δικαίωμα όλων των παιδιών, ανεξάρτητα από την κοινωνική και οικονομική τους θέση, στο αγαθό της μόρφωσης.


Τάσος Γιαννόπουλος

left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: