8.3.19

Παρέμβαση Αρείου Πάγου με πολλαπλή έρευνα...

...για το μακελειό στον Κορυδαλλό...

Το πιθανό ενδεχόμενο κάποιοι εκ των κρατουμένων που συνεπλάκησαν χθες στο Κορυδαλλό, με αποτέλεσμα τον θάνατο ενός και τον τραυματισμό άλλων οκτώ (ανάμεσά τους και ένας σωφρονιστικός υπάλληλος) να...
είχαν κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών, θα ερευνηθεί στο πλαίσιο έρευνας που διέταξε για τα χθεσινά τραγικά συμβάντα στο Ψυχιατρείο του μεγαλύτερου σωφρονιστικού καταστήματος της χώρας, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου.

Επίσης, όπως αναφέρει το law&order.gr, εκτός από το ενδεχόμενο κρατούμενοι που συμμετείχαν στη συμπλοκή να ήταν υπό την επήρεια ουσιών, θα ερευνηθεί ακόμη, σύμφωνα με την παραγγελία της κ. Δημητρίου, πως οι κρατούμενοι μετήχθησαν στο Ψυχιατρείο των φυλακών ενώ θα αναζητηθούν τα πρόσωπα που τους είχε επισκεφθεί στη φυλακή το τελευταίο διάστημα.

Μάλιστα, σύμφωνα με την σχετική παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου θα πρέπει να ερευνηθούν και το ποιοί γιατροί παρακολουθούσαν τους κρατούμενους στο Ψυχιατρείο, και αν αυτοί είναι ιδιώτες ή γιατροί του Δημοσίου.

Από την πλευρά του ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου, ο οποίος και έκανε γνωστές τις παραπάνω παρεμβάσεις της κ. Δημητρίου στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, επικαλείται τις προσπάθειες που έχει καταβάλει ο ίδιος και το υπουργείο ώστε να αντιμετωπιστούν και ποινικά οι δράσεις συμμοριών στις φυλακές.

Προς ενίσχυση του ισχυρισμού του, κ. Καλογήρου αναφέρθηκε μάλιστα στην πρόσφατη δίωξη για εκτεταμένη εγκληματική δράση κρατουμένων μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού, που βρίσκεται ήδη σε ανάκριση.

Ακόμη, ο υπουργός Δικαιοσύνης αναφέρθηκε εκτενώς στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για βελτίωση των φυλακών και των συνθηκών κράτησης των κρατουμένων, αναφερόμενος τόσο σε προσλήψεις, όσο και σε μέτρα ανακούφισης της ζωής των κρατουμένων, όπως τη δημιουργία επτά σχολείων στις φυλακές, αγροτικής φυλακής για γυναίκες και πολλά.

Τέλος, ανέφερε πως είναι υπέρμαχος της κοινής προσπάθειας για αντιμετώπιση των προβλημάτων και επισήμανε με έμφαση «δεν αντιδικούμε με κανέναν» και πως οι «δημόσιες καταγγελίες πρέπει να διερευνώνται και διερευνώνται αλλά πέραν των καταγγελιών πρέπει να υπάρχουν και προτάσεις».

Με κουζινομάχαιρο 35 εκατοστών έσφαξαν τον 35χρονο

Με κουζινομάχαιρο μήκους 35 εκατοστών σκότωσαν το απόγευμα της Πέμπτης, όπως έγραφε νωρίτερα το Newpost, τον 35χρονο Έλληνα κρατούμενο στις φυλακές Κορυδαλλού, μετά από αιματηρή συμπλοκή με οκτώ τραυματίες.

Οι τραυματίες τραυματίστηκαν στα άκρα (χέρια, πόδια), ενώ το θύμα είχε στοχευμένα τραύματα στο λαιμό και στην καρδιά, κάτι που δείχνει ότι οι Αλβανοί συγκρατούμενοί του ήθελαν να τον βγάλουν από τη μέση.

Το περιστατικό σημειώθηκε στην ψυχιατρική πτέρυγα των φυλακών, στη σκάλα μεταξύ ισογείου και πρώτου ορόφου, σε σημείο που δεν κάλυπταν οι κάμερες ασφαλείας.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το περιστατικό αντιμετωπίζεται ως προσχεδιασμένο ραντεβού θανάτου μεταξύ των δύο αντιμαχόμενων πλευρών. Μεταξύ των τραυματιών είναι και ο αρχιφύλακας των φυλακών, που φέρει ελαφρύ τραύμα στον καρπό.

Το αιματηρό αυτό περιστατικό, έρχεται να επιβεβαιώσει, για ακόμη μία φορά το τελευταίο διάστημα, τα όσα είχε υποστηρίξει ο υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας, Αντώνης Αραβαντινός.

Ο ίδιος είχε δηλώσει ότι δεσμοφύλακες ξυλοκοπούνται καθημερινά στις φυλακές και κρατούμενοι είναι υποταγμένοι στη βούληση των ισχυρών. «Δεν υπάρχει έλεγχος πουθενά» είχε πει χαρακτηριστικά.

Ποιος ήταν ο Έλληνας κρατούμενος που σκότωσαν

Με τις κατηγορίες της παράνομης οπλοφορίας και της απόπειρας ληστείας είχε προφυλακιστεί στις 12 Οκτωβρίου του 2018, ο ηλικίας 35 ετών Η.Φ., που έχασε τη ζωή του μετά την άγρια συμπλοκή, το βράδυ της Πέμπτης.

Το θύμα φέρεται να ανήκε στον στενό πυρήνα ομάδας ανθρώπων της νύχτας, τον αρχηγό της οποίας επιχείρησαν να δολοφονήσουν με καλάσνικοφ στην ακτή Κονδύλη. Ο 35χρονος εμφανιζόταν ως ιδιωτικός υπάλληλος και διέμενε στον Άλιμο...

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: