12.3.19

«Εκλογές τώρα μπας και γλιτώσουμε»...



Αν πιστέψουμε τα δεξιά μέσα ενημέρωσης, οι δανειστές πιέζουν αφόρητα τον Τσίπρα να μην κάνει εκλογές τον Οκτώβριο, αλλά τον Μάιο με το σκεπτικό ότι η παρατεταμένη προεκλογική περίοδος και η...
πρόθεση της κυβέρνησης να καταφύγει στην παροχολογία για να περιορίσει την ήττα της στις κάλπες είναι πολύ πιθανόν να προκαλέσουν τον εκτροχιασμό της οικονομίας. Επιπλέον οι δανειστές, σύμφωνα με τα ίδια μέσα ενημέρωσης, εκφράζουν τη δυσφορία τους για την αύξηση του κατώτατου μισθού και την κατάργηση του υποκατώτατου. Ανησυχούν ότι θα αυξηθεί η ανεργία.

Οι έγκυροι αναλυτές των εγχώριων δικτύων ενημέρωσης ξεχνούν να μας πουν ότι δεν αυξήθηκε η απασχόληση όταν καθιερώθηκε ο υποκατώτατος και μειώθηκε ο κατώτατος μισθός. Αυτό ήταν το επιχείρημα που διακινούσαν οι εμπνευστές των συγκεκριμένων μέτρων. Λεπτομέρειες θα πείτε. Τα ίδια λέει και ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος το πάει ακόμη παραπέρα υποστηρίζοντας ότι οι αγορές σε τούτη τη φάση είναι φιλικές με την Ελλάδα γιατί έχουν προεξοφλήσει τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με την εκτίμηση του κ. Μητσοτάκη, εφόσον οι πολίτες κάνουν το χρέος τους και επιλέξουν το κόμμα του, από την επόμενη κιόλας μέρα θα αρχίσουν να έρχονται οι σοβαροί επενδυτές για να ακουμπήσουν τα λεφτά τους στη χώρα μας δείχνοντας έτσι την εμπιστοσύνη τους στο πρόγραμμα της Δεξιάς. Η Ελλάδα θα περάσει από τη βαριά μελαγχολία στην ακατάσχετη ευφορία, οι ψυχίατροι και οι ψυχαναλυτές θα αλλάξουν επάγγελμα.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο του Τάσου Παππά, ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: