2.3.19

Πώς κοιμάται τα βράδια ο Ηλίας Ψινάκης;...


Ο δήμαρχος Μαραθώνα είχε κάπου ξεχαστεί. Είναι και αυτό ένα είδους τιμωρία στην τραγωδία, η λήθη, να μη σε θυμάται κανένας. Αλλά...
ως σωτήρας έσπευσε ο Αντώνης Σρόιτερ του Alpha, ο οποίος μετά τη Ρένα Δούρου (εδώ) περιέλαβε με «σκληρές» ερωτήσεις και τον Ηλία Ψινάκη για την εθνική συμφορά στο Μάτι με τους 100 νεκρούς.  
 Ρώτησε πχ. τον κ. Ψινάκη πώς κοιμάται τα βράδια.   
«Κοιμάμαι ήσυχος τα βράδια. Αυτό που μπορούσαμε να είχαμε κάνει, το κάναμε. Οι κατηγορίες (για ανθρωποκτονία από ενδεχόμενο δόλο και έκθεση σε κίνδυνο) είναι βαριές με 100 νεκρούς, χαμένες περιουσίες και οικολογική καταστροφή. Πρέπει όλοι να κριθούμε για τις πράξεις μας και όποιος φταίει, να την πληρώσει και πρέπει να την πληρώσει. Δεν μπορείς να λες το Μάτι, που έχει σπίτια έξι-επτά δεκαετίες, δασική περιοχή», απάντησε ο κ. Ψινάκης, που προφανώς δεν θυμόταν ότι όταν διεκδικούσε τον δήμο Μαραθώνα το Μάτι εξακολουθούσε να υπάρχει ως τέτοιο – τώρα βέβαια δεν υπάρχει.   
Ο κ. Ψινάκης ρωτήθηκε και για το πότε ενημερώθηκε για τη φωτιά. Μεταξύ μας σκληρό ερώτημα αν αναλογιστεί κανείς ότι ο Αλέξης Τσίπρας ακόμα δεν μας έχει πει πότε έμαθε για νεκρούς.  
 Είπε ότι ήταν στη Μύκονο για ένα πάρτι και γενικά δεν μπορούσε να το ακυρώσει γιατί είχε καλεσμένους από το εξωτερικό.   
«Κάνω τις διακοπές με την άδειά μου. Συνδυάζω τις διακοπές με τους προσκεκλημένους μου από το εξωτερικό. Κάθε Σαββατοκύριακο, καλώς εχόντων των πραγμάτων, κανονίζω να φεύγω. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, πήρα την άδειά μου στην ονομαστική εορτή μου (20 Ιουλίου). Ο Αύγουστος είναι ο πιο επικίνδυνος μήνας λόγω των πυρκαγιών. Προσπάθησα να ακυρώσω το πάρτι, αλλά επειδή είχαν προσκληθεί πρέσβεις, δεν γινόταν να ακυρωθεί λόγω πρωτοκόλλου».  
 Οσο για το πότε το έμαθε… Δεν θυμάται ο καψερός.   
«Δεν θυμάμαι τι ώρα ενημερώθηκα, αλλά η φωτιά βρισκόταν στο Νταού Πεντέλης επομένως δεν απειλούμασταν. Έτσι, έφυγα με ελικόπτερο, ήμουν μεταξύ Δήλου και Μυκόνου, αλλά ο πιλότος απαγόρευσε την απογείωση λόγω καπνού. Επέλεξα να φύγω με φουσκωτό σκάφος, είχε 4-5 μποφόρ, αλλά με τη φωτιά άλλαξαν οι συνθήκες και έγιναν 10. Δεν έφτασα και πήγαμε στη Σέριφο μέχρι τα ξημερώματα, όταν φύγαμε και πήγαμε στο Λαύριο. Παρ’ όλα αυτά, ενημερωνόμουν μέσω ασυρμάτων των σκαφών. Πήγα κατευθείαν στο Δημαρχείο, είχα καλέσει τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και τον υπουργό Υποδομών, ο οποίος είχε φέρει 120 μηχανικούς σε συνεργασία με τη δική μας Τεχνική Υπηρεσία για να αρχίσει η καταγραφή των σπιτιών».   
Και ποιο ήταν το μεγάλο του λάθος;   «Ηταν ότι είπα πως κάηκε και το σπίτι μου. Έμενε η 88χρονη μητέρα μου, η φωτιά πέρασε αλλά έκαψε γύρω-γύρω. Έτσι μου έλεγε εκείνη. Η πρώτη ηλιθιότητα και η μεγαλύτερη ήταν όταν ένας δημοσκόπος με συμπεριέλαβε σε έρευνα ως προς τη δημοτικότητα πολιτικών αρχηγών και αναδείχθηκα πρώτος. Εκατό νεκροί με μαρτυρικό θάνατο, 4.100 ήταν με το μαγιό, καμένα αυτοκίνητα, καμένα σπίτια, καμένα όλα».   
Kαι καλά, ο κ. Ψινάκης αυτός είναι, το ξέραμε. Εσείς αγαπητοί πολίτες του Μαραθώνα που τον βγάλατε δήμαρχο από την πρώτη Κυριακή το 2014, τι έχετε να μας πείτε;

"Βαβέλ" (protagon.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: