6.3.19

«Βλακώδες ότι το αεροσκάφος μετέφερε χρυσό»...

«Όλα αυτά τα περί χρυσού είναι παρανοϊκό δημιούργημα της φαντασίας κάποιου», διαμηνύει ο πρέσβης της Αθήνας στη Βενεζουέλα, απαντώντας στους ισχυρισμούς στελέχους της...
αντιπολίτευσης της χώρας του.

Συνεχίζεται το θρίλερ με την πτήση - «μυστήριο» του αεροσκάφους της κυβέρνησης της Βενεζουέλας, που βρέθηκε το Σάββατο για τέσσερις ώρες στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος». Η υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας επιβεβαίωσε ότι στο αεροσκάφος επέβαινε ο υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Μαδούρο, με την αντιπολίτευση να εξακολουθεί να ζητά απαντήσεις από το Μαξίμου σε συγκεκριμένα ερωτήματα και τον πρέσβη της Βενεζουέλας στην Αθήνα, από την πλευρά του, να απορρίπτει τα σενάρια περί μεταφοράς χρυσού.

Μιλώντας στην «Εφημερίδα των Συντακτών», ο πρέσβης της Βενεζουέλας, Φρέντι Χεσούς Φερνάντες Τόρες, διέψευσε τους ισχυρισμούς βουλευτή της αντιπολίτευσης της χώρας του, τονίζοντας πως είναι «βλακώδες» ότι το αεροσκάφος μετέφερε χρυσό».

«Όλα αυτά τα περί χρυσού είναι ένα παρανοϊκό δημιούργημα της φαντασίας κάποιου. Είναι επικίνδυνο στο πλαίσιο του ότι αποτελεί μέρος της επίθεσης που γίνεται ενάντια στη χώρα μου. Παρόλα αυτά είναι αρκετά βλακώδες να σκεφτεί κανείς ότι σε μια πτήση αυτών των διαστάσεων μεταφέρεται χρυσός και ότι ο ίδιος ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας κουβαλάει τον χρυσό για να τον βγάλει από τη χώρα», είπε χαρακτηριστικά ο Φρέντι Χεσούς Φερνάντες Τόρες.

Επιβεβαίωσε ότι «πράγματι το Σάββατο ήταν εδώ, στο αεροδρόμιο, ο υπουργός Εξωτερικών μας. Έκανε έναν αναγκαστικό ενδιάμεσο σταθμό για τεχνικούς λόγους, έτσι ακριβώς όπως απαιτείται από την αυτονομία του αεροσκάφους με το οποίο ταξίδευε» και είπε ότι «η παραμονή του χρειάστηκε να επεκταθεί για 4 ώρες».

Όπως ανέφερε, επίσης, «κατά τη διάρκεια των 4 ωρών συναντήθηκε μαζί μου, ως αρχηγού της διπλωματικής αποστολής της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Ελλάδα. Δεν πρόκειται για κάποια επίσημη συνάντηση, δεν είχε προγραμματιστεί από πριν».

Υπενθυμίζεται ότι σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, ο βουλευτής αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας Χοσέ Γκέρα ισχυρίστηκε ότι η προσγείωση του αεροσκάφους με τον ΥΠΕΞ Αρεάσα στην Αθήνα συνδέεται με προσπάθεια πώλησης του χρυσού της χώρας. «Κάτι σχεδιάζουν, για μένα έχει να κάνει με τον χρυσό, με βεβαιότητα», δήλωσε ο Χοσέ Γκέρα.

Νέα ερωτήματα θέτει η ΝΔ

«Τελικά τα σενάρια συνομωσίας, έγιναν επίσημη ανακοίνωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας». Με τη φράση αυτή κορυφαίο στέλεχος της οδού Πειραιώς σχολίαζε δηκτικά τις διαρροές του Μεγάρου Μαξίμου, σχετικά με την άφιξη και παραμονή του κυβερνητικού αεροσκάφους της Βενεζουέλας στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» το βράδυ του περασμένου Σαββάτου.

Όπως έγραφε νωρίτερα το Newpost, στη ΝΔ θεωρούν ότι η συγκεκριμένη υπόθεση μπορεί να εκθέσει την Ελλάδα διεθνώς, την ώρα που ο δικτάτορας της λατινοαμερικάνικης χώρας έχει απομονωθεί από το σύνολο του δυτικού κόσμου. Ειδικά μάλιστα, όπως λένε από την οδό Πειραιώς, αν πέσει φως στις σχέσεις των κ. Τσίπρα και Παππά με το καθεστώς της Βενεζουέλα.

Το πρώτο ζήτημα που θα πρέπει να απαντηθεί, όπως αναφέρουν από τη ΝΔ, είναι γιατί ενώ στο Μέγαρο Μαξίμου γνώριζαν ότι το αεροσκάφος νηολογίου Βενεζουέλας (YV2486) είχε καταθέσει το σχέδιο πτήσης (όπως αναφέρει και η ανακοίνωση της ΥΠΑ) επέτρεψαν την προσγείωσή του, την ώρα που οι άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες απέρριψαν το σχετικό αίτημα.

Το υπουργείο Εξωτερικών και επομένως η ελληνική κυβέρνηση, ήταν ενήμερη για την άφιξη του Χόρχε Αρεάσα, καθώς όπως αναφέρεται από την ΥΠΑ, «η πρεσβεία της Βενεζουέλας μέσω του υπουργείου Εξωτερικών αιτήθηκε διάθεση της VIP αίθουσας του αερολιμένα, προκειμένου να φιλοξενηθεί ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας τους κ. Jorge Arreaza». «Γιατί το Μαξίμου απέκρυψε το συγκεκριμένο γεγονός, κάνοντας λόγο αρχικά για σενάρια συνομωσίας;», ρωτούν από τη ΝΔ.

Ωστόσο, μετά τις χθεσινές αποκαλύψεις, ξεκινά ένας νέος κύκλος ερωτημάτων, με μεγαλύτερο πολιτικό βάρος αυτή τη φορά, που αφορούν στην παραμονή του ξένου αξιωματούχου στο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Το πρώτο έχει να κάνει με το χρόνο παραμονής του Χόρχε Αρεάσα στον VIP χώρο του αεροδρομίου και με τα πρόσωπα που συνάντησε, καθώς η συνήθης διαδικασία ανεφοδιασμού καυσίμων διαρκεί 40-60 λεπτά και όχι 4 ώρες.

Στο πλαίσιο αυτό, από τη ΝΔ θέτουν το ερώτημα, ποιοι είναι οι «επιτετραμμένοι», οι οποίοι σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΥΠΑ, επισκέφθηκαν τον υπουργό Εξωτερικών της Βενεζουέλας, στις 4 ώρες που παρέμεινε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Τα πρόσωπα αυτά, λογικά θα έχουν καταγραφεί κατά την είσοδό τους στον VIP χώρο του αεροδρομίου.

Ωστόσο, ακόμη και αν οι επισκέπτες εισήλθαν στον φυλασσόμενο χώρο, μόνο με άδεια εισόδου που αφορά στον οδηγό και στο αυτοκίνητο μεταφοράς τους, οι ίδιοι θα πρέπει να έχουν καταγραφεί από τις κάμερες ασφαλείας του «Ελευθέριος Βενιζέλος», από τις οποίες μπορεί να αποδειχθεί, ακόμη και το αν ο υπουργός του Μαδούρο μετέφερε κάποια αποσκευή κατεβαίνοντας από το αεροσκάφος και αν επιβιβάστηκε πίσω ξανά, χωρίς αυτή.

Το ζήτημα γίνεται όλο και πιο γκρίζο, αν ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι το συγκεκριμένο αεροσκάφος της Βενεζουέλας, δεν ήταν το μόνο που προσγειώθηκε στην Αθήνα επι κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, καθώς όπως αποκάλυψε χθες το βράδυ ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ, άλλες τέσσερις φορές συνέβη κάτι τέτοιο, χωρίς ωστόσο να γίνει ποτέ γνωστός ο λόγος ή ποιοι επέβαιναν.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας για την πτήση

Την ίδια ώρα, το χρονικό άφιξης του αεροσκάφους από τη Βενεζουέλα περιέγραψε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Όπως προκύπτει, περίπου έξι ώρες και πέντε λεπτά ήταν ο συνολικός υπολογιζόμενος χρόνος πτήσης του αεροσκάφους με νηολόγιο Βενεζουέλας που προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Επρόκειτο, όπως ανέφερε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, για μια συνήθη πτήση που διακινήθηκε εντός του ελληνικού εναερίου χώρου σύμφωνα με κατατεθειμένο και εγκεκριμένο flight plan.

Το αεροπλάνο σύμφωνα με το σχέδιο πτήσης είχε προγραμματισμένη ώρα αναχώρησης από το Άμπου Ντάμπι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στις 07:30 (ώρα Ελλάδας) και διαδρομή μέσω του εναερίου χώρου των Μπαχρέιν, Σαουδικής Αραβίας και Αιγύπτου, με προορισμό την Ελλάδα και συγκεκριμένα το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Το αεροσκάφος είχε πραγματική ώρα άφιξης στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στις 13:59 (ώρα Ελλάδας) για ανεφοδιασμό καυσίμων (technical landing).

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η πρεσβεία της Βενεζουέλας μέσω του Υπουργείου Εξωτερικών αιτήθηκε διάθεση της VIP αίθουσας του αερολιμένα, προκειμένου να φιλοξενηθεί ο Υπουργός Εξωτερικών της χώρας τους Χόρχε Αρεάτζα. Ο υπουργός φιλοξενήθηκε στην αίθουσα επισήμων του αεροδρομίου, όπως προβλέπεται από την εθιμοτυπία, μέχρι την ώρα ολοκλήρωσης του ανεφοδιασμού. Σημειώνεται πως εκτός των επιτετραμμένων στην αίθουσα VIP δεν υπήρχαν άλλες επισκέψεις στον χρόνο παραμονής του ξένου αξιωματούχου.

Το αεροσκάφος αναχώρησε στις 17:47 (ώρα Ελλάδας) από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με προορισμό το Διεθνές αεροδρόμιο στο Πράσινο Ακρωτήρι. Η αναχώρηση του αεροσκάφους πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με νέο επίσημο κατατεθειμένο και εγκεκριμένο σχέδιο πτήσης και αναγραφόμενη ώρα απογείωσης 17:30 τοπική...

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: