6.3.19

Σκάνδαλο... νεοδημοκρατικής φαντασίας...

Στήνοντας μια απίστευτη ιστορία συνωμοσίας πίσω από την προσγείωση στο «Ελ. Βενιζέλος» αεροσκάφους από τη Βενεζουέλα, η...
ΝΔ εγκαλεί το Μαξίμου και ζητά απαντήσεις ● Η «Εφ.Συν.» αποκαλύπτει τι πραγματικά συνέβη.

Η κανονική προσγείωση ενός αεροσκάφους στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», το οποίο δεν ήρθε με καμία μυστικότητα -όπως διέδιδαν διάφορα ΜΜΕ- αλλά έχοντας καταθέσει σχέδιο πτήσης ως όφειλε να κάνει, αποτέλεσε αντικείμενο «αποκάλυψης» της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, αλλά και στάθηκε η αφορμή για σειρά ερωτημάτων από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που υιοθέτησε όπως φαίνεται το συγκεκριμένο ρεπορτάζ από την πρώτη στιγμή.

Ο λόγος για ένα αεροσκάφος τύπου Falcon 900 EASx το οποίο ανήκει στην κρατική εταιρεία πετρελαιοειδών της Βενεζουέλας (PDVSA). Γύρω του στήθηκε ολόκληρη ιστορία συνωμοσίας μόνο και μόνο επειδή βρέθηκε για τέσσερις ώρες το μεσημέρι του προηγούμενου Σαββάτου στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» προκειμένου να ανεφοδιαστεί και να αναχωρήσει στη συνέχεια για το Πράσινο Ακρωτήριο (σύμφωνα με το επίσημο σχέδιο πτήσης του) για εκ νέου ανεφοδιασμό, πριν πετάξει για την πρωτεύουσα της Βενεζουέλας, Καράκας.

Τα ερωτήματα που τέθηκαν από τον ΣΚΑΪ και άλλα αντιπολιτευόμενα ΜΜΕ βασίστηκαν κατά κύριο λόγο στις αναφορές που έκαναν στελέχη της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας αλλά και δημοσιογράφοι που στηρίζουν τον Χουάν Γουαϊδό.

Μεταξύ άλλων ακούσαμε και διαβάσαμε πως το αεροπλάνο έφτασε μυστικά στην Αθήνα, ότι δεν είχε καταθέσει σχέδιο πτήσης και ότι το ταξίδι του ήταν πιθανό να σχετίζεται με μεταφορά 8 τόνων κρατικού χρυσού από τη Βενεζουέλα σε άγνωστο μέρος, πως σε αυτό επέβαινε ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας Χοσέ Αρεάσα και πως συναντήθηκε με κάποιον στην Αθήνα.

Ολα αυτά η Ν.Δ. τα μετέτρεψε σε ερωτήσεις προς την κυβέρνηση, η οποία απάντησε σχετικά το βράδυ της Δευτέρας, λέγοντας πως καμία συνάντηση δεν έγινε και ότι «ο ΣΚΑΪ κατασκεύασε μια θεωρία συνωμοσίας την οποία θα ζήλευε ακόμη και ο Αρτέμης Σώρρας».

Η Ν.Δ. δεν ικανοποιήθηκε από την απάντηση και θέλοντας να κρατήσει το θέμα ψηλά, επανήλθε με την εκπρόσωπο Τύπου Μαρία Σπυράκη να καταθέτει χθες εκ νέου ερωτήματα με δήλωσή της, όπου ανέφερε τα εξής:

«Το Μαξίμου οφείλει να απαντήσει άμεσα σε 4 ερωτήματα:

● Γιατί έδωσε άδεια προσγείωσης στο κυβερνητικό αεροσκάφος της Βενεζουέλα όταν άλλες ευρωπαϊκές χώρες το αρνήθηκαν;

● Γνωρίζει το Μαξίμου τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα, ότι το καθεστώς Μαδούρο με το συγκεκριμένο αεροσκάφος βγάζει παράνομα από τη χώρα χρήματα και χρυσό και φυγαδεύει συγγενείς αξιωματούχων;

● Επέβαινε στο αεροσκάφος ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλα;

● Αντί non paper και ανώνυμων πηγών, περιμένουμε από το Μαξίμου να απαντήσει επίσημα σε αυτά τα ερωτήματα. Το βασικό ερώτημα, όμως, παραμένει: ποιες είναι ακριβώς οι σχέσεις των κ. Τσίπρα και Παππά με το καθεστώς της Βενεζουέλα;».

Το ρεπορτάζ αποδεικνύει πως τα ερωτήματα της Ν.Δ. είναι τουλάχιστον έωλα. Και αυτό επειδή:

◼ Το Falcon προσγειώθηκε σε άλλες δύο ευρωπαϊκές χώρες πριν προσγειωθεί στην Αθήνα. Στο αεροδρόμιο της Σάντα Κλάρα στο σύμπλεγμα των Αζορών, που ανήκει στην Πορτογαλία, και δύο φορές σε αεροδρόμια της Ελβετίας, ειδικότερα σε αυτά της Ζυρίχης και της Γενεύης. Αντιθέτως, στο ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ δεν αναφέρθηκε πουθενά αν και ποιες χώρες αρνήθηκαν να προσγειωθεί το σκάφος στο έδαφός τους.

◼ Ενα Φάλκον 900 EASx μπορεί να μεταφέρει το πολύ μέχρι 14 επιβάτες και το μέγιστο ωφέλιμο φορτίο του είναι ελάχιστα παραπάνω από 2 τόνους (2.067 κιλά). Αυτό μπορεί να το διαπιστώσει κανείς αν αναζητήσει τις τεχνικές προδιαγραφές του συγκεκριμένου τύπου αεροσκάφους. Συνεπώς, είναι τεχνικά αδύνατο με αυτές τις προδιαγραφές να μετέφερε και τόνους χρυσού και συγγενείς!

◼ Το αεροσκάφος είχε καταθέσει σχέδιο πτήσης, προς διάψευση του ΣΚΑΪ, και αυτό αποδεικνύεται από δύο σημεία: Το πρώτο είναι το επίσημο δελτίο Τύπου που εξέδωσε χθες το απόγευμα η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, όπου αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι «το αεροπλάνο σύμφωνα με το σχέδιο πτήσης είχε προγραμματισμένη ώρα αναχώρησης από το Αμπου Ντάμπι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στις 07.30 (ώρα Ελλάδας) και διαδρομή μέσω του εναερίου χώρου των Μπαχρέιν, Σαουδικής Αραβίας και Αιγύπτου με προορισμό την Ελλάδα και συγκεκριμένα το αεροδρόμιο ‘‘Ελευθέριος Βενιζέλος’’».

Το δεύτερο σημείο είναι το γεγονός ότι η πτήση του αεροσκάφους έχει αναρτηθεί στους ιστότοπους του διαδικτύου που ασχολούνται με την καταγραφή των πτήσεων των αεροσκαφών ανά την υφήλιο σε πραγματικό χρόνο. Σε αυτούς μπορεί να δει κανείς, κάνοντας μια σχετική αναζήτηση, την πορεία του αεροπλάνου από το Καράκας προς τη Γενεύη -με στάση στη Σάντα Κλάρα-, εν συνεχεία πτήση από τη Γενεύη στη Ζυρίχη, όπως επίσης και την πτήση του από το Αμπου Ντάμπι στην Αθήνα.

◼ Από το δελτίο Τύπου της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας μαθαίνουμε επίσης ότι η πρεσβεία της Βενεζουέλας, μέσω του υπουργείου Εξωτερικών, είχε ζητήσει να διατεθεί η αίθουσα VIP του «Ελευθέριος Βενιζέλος» προκειμένου να φιλοξενηθεί σε αυτό ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Χόρχε Αρεάσα, έως ότου ανεφοδιαστεί το σκάφος. «Να σημειωθεί ότι πλην των επιτετραμμένων στην αίθουσα VIP δεν υπήρχαν άλλες επισκέψεις στον χρόνο παραμονής του ξένου αξιωματούχου», αναφέρει η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Το γιατί επέβαινε στο αεροσκάφος ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας και γιατί βρέθηκε στην Ελβετία από το Καράκας έχει να κάνει με το γεγονός ότι εκείνες τις μέρες διεξαγόταν στη Γενεύη η 40ή Σύνοδος του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, στην οποία η Βενεζουέλα εκπροσωπήθηκε από τον υπουργό Εξωτερικών της...

Δημήτρης Τερζής 

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: