10.3.19

Η Έλενα Κουντουρά στο Βερολίνο...

Συναντήσεις για την τουριστική ανάπτυξη...


Οι πρωτοβουλίες της Ελλάδας για την περιφερειακή και παγκόσμια τουριστική ανάπτυξη βρέθηκαν στο...
επίκεντρο των συναντήσεων της Υπουργού Τουρισμού, Έλενας Κουντουρά, στο Βερολίνο, στο πλαίσιο της συμμετοχής της Ελλάδας στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση ITB.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στο πλαίσιο των συναντήσεων η υπουργός «ανέδειξε τον αναβαθμισμένο διεθνή ρόλο της Ελλάδας στη διαμόρφωση πολιτικών για τον τουρισμό σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς και τις ελληνικές πρωτοβουλίες στην ανάληψη νέων δράσεων και την προώθηση νέων συνεργασιών με στόχο ακόμη μεγαλύτερη τουριστική ανάπτυξη στην ευρύτερη περιοχή της Αν. Μεσογείου».

Η κ. Κουντουρά ήταν ομιλήτρια στην 9η Υπουργική Διάσκεψη του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών (ΠΟΤ) για την πρόοδο στην ανάπτυξη του τουρισμού στο «Δρόμο του Μεταξιού».  Η υπουργός συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα του ΠΟΤ, Zurab Pololikashvili, ο οποίος τη συνεχάρη για την προσωπική της διεθνή αναγνώριση και για τα τέσσερα βραβεία που παρέλαβε στην ΙΤΒ, και τόνισε ότι «η Ελλάδα αποτελεί ισχυρό συνεργάτη στη χάραξη παγκόσμιων πολιτικών για τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη». 

Η υπουργός συναντήθηκε με την Αιγύπτια ομόλογό της, Rania Al-Mashat, τον υφυπουργό Τουρισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας, Σάββα Πέρδιο στην πρεσβεία της Αιγύπτου στο Βερολίνο. 

Τέλος, η κ. Κουντουρά υποδέχτηκε στο ελληνικό περίπτερο της ITB τον Τούρκο ομόλογό της, Mehmet Ersoy. Σύμφωνα με το υπουργείο, αντάλλαξαν απόψεις για θέματα τουριστικής ανάπτυξης στην περιοχή και ειδικά για την ενίσχυση της κρουαζιέρας που αποτελεί τομέα κοινού ενδιαφέροντος 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: