4.3.19

Στρατάρχης Άδωνις!



Σαν να μιλούσε σε τοπική οργάνωση της Ν.Δ. ήταν ο χαιρετισμός του αντιπροέδρου του κόμματος στο 3ο συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών...

Μπορεί η Ν.Δ. να καταγγέλλει προσπάθεια «κομματικοποίησης» των κρίσεων στις Ένοπλες Δυνάμεις, θέλοντας -ανεπιτυχώς- να πείσει ότι αυτές πρέπει να...
βρίσκονται εκτός κομματικών παιχνιδιών, ο Αδωνις Γεωργιάδης όμως δεν το επιτρέπει.

Χθες, ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. παρέστη και βραβεύτηκε στο 3ο συνέδριο της ΠΟΜΕΝΣ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών) και παράλληλα απηύθυνε στους παρισταμένους έναν τρίλεπτο χαιρετισμό, ο οποίος είχε έντονα προεκλογικό χαρακτήρα, με ύφος και λόγια που παρέπεμπαν σε αυτό που ονομάζεται «λόγος στα δικά μας παιδιά».

«Εδώ γνωριζόμαστε», είπε στην αρχή της ομιλίας του ο κ. Γεωργιάδης και εν συνεχεία έκανε έμμεση αναφορά στη δικαστική διαμάχη της ΠΟΜΕΝΣ με την έτερη ομοσπονδία των στρατιωτικών, την ΠΟΕΣ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΠΟΕΣ ήταν αυτή που είχε ξεκινήσει τον συνδικαλισμό στις ένοπλες δυνάμεις στις αρχές του 2000 και μέλη της ήταν εκείνοι που είχαν προσφύγει στο ΣτΕ για τα αναδρομικά των ενστόλων, για τα οποία στην πορεία δικαιώθηκαν.

Υπενθυμίζεται ότι ο στρατιωτικός συνδικαλισμός κυνηγήθηκε σε μεγάλο βαθμό τόσο από τις κυβερνήσεις της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ όσο και από τη συγκυβέρνησή τους. Οταν όμως η ΠΟΕΣ δικαιώθηκε δικαστικά, τότε δημιουργήθηκε η ΠΟΜΕΝΣ ως αντίπαλος πόλος στην ΠΟΕΣ, έχοντας τις «ευλογίες» της Ν.Δ., του ΠΑΣΟΚ, αλλά και της Χρυσής Αυγής.

Αφού λοιπόν αναφέρθηκε στη δικαστική διαμάχη, ο κ. Γεωργιάδης συνέχισε ως εξής, χρησιμοποιώντας πρώτο πληθυντικό: «Εχουμε κερδίσει δικαστήρια, έχει φύγει ο Καμμένος, έχουν γίνει τα πράγματα πολύ διαφορετικά. Σε λίγο θα φύγει και... μην πω τώρα, εντάξει, άσ' το, όλα έχουν μπει σε έναν δρόμο και προχωράμε όπως πρέπει»!

Φιλοφρονήσεις

Στη συνέχεια συνεχάρη την ΠΟΜΕΝΣ για τον αγώνα που κάνει τα τελευταία τρία χρόνια και επανήλθε μετά τις φιλοφρονήσεις στον... ακομμάτιστο λόγο. «Δεν σας κρύβω ότι με μεγάλη χαρά διαφημίζω στα δικά μας social media τις δράσεις της ΠΟΜΕΝΣ, έτσι, για να σκάνε οι εχθροί μας», είπε χαμογελώντας, νομίζοντας μάλλον ότι το ακροατήριό του ήταν κάποια τοπική οργάνωση της Ν.Δ. και όχι συνδικαλιστικό σωματείο. Εκτός και αν οι ίδιοι οι συνδικαλιστές θεωρούν τους εαυτούς τους τοπική οργάνωση της Ν.Δ., καθώς το εντυπωσιακό είναι ότι κανείς από τους παρισταμένους δεν αντέδρασε στα ανωτέρω, αντιθέτως ο κ. Γεωργιάδης καταχειροκροτήθηκε από όλους στο τέλος της ομιλίας του.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Ν.Δ. προσεγγίζει «πατρικά» την ΠΟΜΕΝΣ σε μια προσπάθεια «καπελώματος» του στρατιωτικού συνδικαλισμού. Πριν από λίγους μήνες, σε εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη, η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Μαρία Σπυράκη είχε καλέσει τους ένστολους να μην επιλέγουν τον «δικαστικό ακτιβισμό» προκειμένου να δικαιωθούν για τις περικοπές των μισθών τους.

Αξίζει, τέλος, να αναφέρουμε ότι το συνέδριο έγινε σε χώρο που προσέφερε στην ΠΟΜΕΝΣ ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης. Σύμφωνα με πληροφορίες, συνδιοργανωτής ήταν οργανισμός της Περιφέρειας στον οποίο τους αμέσως προηγούμενους μήνες ο Κώστας Μπακογιάννης είχε διορίσει ως μέλος του Δ.Σ. ένα από τα στελέχη της ΠΟΜΕΝΣ!

Δημήτρης Τερζής

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: