3.2.19

«Survivor»: παίζουμε «θερμό ελληνοτουρκικό επεισόδιο»;...


Μακριά από πολιτικές ορθότητες και φόβους παρεξηγήσεων, στην ανακουφιστική ασφάλεια μιας παρέας που ένα Σάββατο βράδυ, κάποιοι από επαγγελματική διαστροφή, κάποιοι από απλή διαστροφή, κάθισαν να δουν το πρώτο επεισόδιο του «Survivor» στον ΣΚΑΪ και φυσικά, να το κανιβαλίσουν, όπως ακριβώς του αξίζει. 
Εκεί...
λοιπόν, με το που οι δύο εφετινές ομάδες, αυτή της Ελλάδας με τα μπλε και αυτή της Τουρκίας με τα κόκκινα, έπεσαν στη θάλασσα για το πρώτο αγώνισμα που θα τους εξασφάλιζε καλύτερες συνθήκες διαβίωσης στις «καλύβες», άρχισαν και τα πρώτα σχόλια, σαν ζωντανό Twitter. «Μας πήρανε φαλάγγι οι Τούρκοι. 
Κοντεύουν να μπουν στην Κρήτη» / «400 χρόνια φακόριζο θα τρώνε οι Ελληνες» (το μενού του ριάλιτι όταν δεν κερδίζεις κανένα έπαθλο φαγητό) κτλ, κτλ. Οι εφετινές ελληνικές αιτήσεις έφτασαν τις 70.000(!) —αυτό θα πει υπερπροσφορά σε μία χώρα που έχει περισσότερους-ες personal trainers απ’ όσους-ες μπορεί να καταναλώσει. 
Από την άλλη, στην Τουρκία εδώ και χρόνια λειτουργούν εξειδικευμένα γυμναστήρια με ειδικά διαμορφωμένους «στίβους μάχης», ώστε οι Τούρκοι να προπονούνται εντατικά για την πολυπόθητη θέση στο ριάλιτι επιβίωσης.
 Και όπως λένε όσοι ξέρουν τα πράγματα εκ των έσω, οι τούρκοι παίκτες παίρνουν πολύ πατριωτικά αυτή τη συμμετοχή τους, είναι σα να υπηρετούν τη μαμά πατρίδα. Κάτι σαν «παίζουμε πόλεμο», αλλά στην άμμο και να σε βλέπουν μερικά εκατομμύρια από τους όχι και πιο ψύχραιμους τηλεθεατές. 
Στο πρώτο επεισόδιο λοιπόν, είδαμε Ελληνες και Τούρκους να τραβούν με όλη τους τη δύναμη μία σχεδία μέσα στο νερό σαν σκλάβοι, ενώ ο παρουσιαστής Σάκης Τανιμανίδης μετέδιδε τον «αγώνα» γκαρίζοντας και θυμίζοντας Αδωνι Γεωργιάδη που πουλάει τα βιβλία του στην τιβι: «Αυτό είναι το πιο σημαντικό έπαθλο για όλη τη σεζόν! Θα το λέω και θα το ξαναλέω!».

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο της Αστεροπης Λαζαρίδου, ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: