3.2.19

Ρήγας: Δεν βοηθάει κανέναν ο διχασμός...

«Δεν βοηθάει κανένα η επιστροφή στο παρελθόν και ο διχασμός» σημείωσε με έμφαση ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Αμύνης Παναγιώτης Ρήγας, σχολιάζοντας τη...
στάση του προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου τις τελευταίες ημέρες.

Ο ΑΝΥΕΘΑ, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα “KONTRA NEWS” σημειώνει χαρακτηριστικώς επί του θέματος: «Η συνεργασία με τον Πάνο Καμμένο ήταν παραγωγική και με τη συμβολή όλων μας, στη διάρκεια αυτών των τεσσάρων χρόνων, αντιμετωπίστηκαν αποτελεσματικά πολλά και σοβαρά προβλήματα και ενισχύθηκε η αποτρεπτική ισχύς των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων». Και πρόσθεσε: «Θεωρώ ότι δεν τιμά ούτε τον ίδιο, αλλά ούτε και το παραχθέν έργο, μια στάση αυτοαναίρεσης των όσων από κοινού πετύχαμε. Δεν θα είναι καθόλου παραγωγικό και ωφέλιμο να κλωτσήσει την καρδάρα, πρόσθεσε. Η όποια, υποκειμενική ή αντικειμενική δυσαρέσκεια ή πικρία μπορεί να υπάρχει δεν πρέπει να θολώσει τη βασική εικόνα, που είναι η δυναμική που κατακτήσαμε και η οποία οδηγεί τη χώρα μας μπροστά. Δεν βοηθάει κανένα η επιστροφή στο παρελθόν και ο διχασμός».

Ο ίδιος, σε άλλο σημείο, επισήμανε τα εξής: «Αντιπαλέψαμε από την πρώτη μέρα τις καταστάσεις που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία και την κοινωνία στη φτωχοποίηση. Αυτές ήταν οι πολιτικές επιλογές των προηγούμενων κυβερνήσεων, αλλά και η αντίληψη που επικρατούσε στο πολιτικό προσωπικό των έως τότε κομμάτων εξουσίας περί «κράτους λάφυρου» στα χέρια των εκάστοτε κυβερνώντων».

Απαντώντας σε άλλο ερώτημα για το άσχημο δημοσκοπικό κλίμα για την κυβέρνηση και την πιθανότητα αντιστροφής του, ο Π. Ρήγας σημείωσε ότι «πράγματι, η συζήτηση γίνεται για «δημοσκοπικό κλίμα» και για τίποτα πιο χειροπιαστό. Κριτήριο και κριτής μας είναι η ζωή των ανθρώπων, τα προβλήματά τους και το κατά πόσον με τις πολιτικές επιλογές που κάνουμε και την πολιτική που ασκούμε, αντιστρέφουμε την κατάσταση. Θα είναι όμως άδικο να ισχυριστεί κανείς ότι δεν υπάρχει βελτίωση σε αρκετούς τομείς της καθημερινότητας των πολιτών».

Αναφορικώς με τα ελληνοτουρκικά, ο ΑΝΥΕΘΑ επανέλαβε ότι «δεν τίθεται ζήτημα χρήσης «σκληρής» ή «μαλακής» γλώσσας έναντι της Τουρκίας. Δεν ακολουθούμε την επιθετική ρητορεία της Τουρκίας, ούτε βέβαια πρόκειται να πέσουμε στην παγίδα μιας ενδεχόμενης κλιμάκωσης». Προέτρεψε μάλιστα εκ νέου την τουρκική πλευρά να κατανοήσει ότι σε τίποτα δεν έχει να ωφεληθεί από μια ενδεχόμενη ένταση και από τη δημιουργία ζωνών αστάθειας. «Εξάλλου δεν έχει κερδίσει τίποτα όλα αυτά τα χρόνια με ανιστόρητες και πέραν των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου διεκδικήσεις. Αντίθετα, και τα δύο μέρη έχουν να κερδίσουν από την εδραίωση μιας κανονικότητας στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και από τη διεύρυνση της οικονομικής μας συνεργασίας. Αυτό ζητούν οι λαοί μας και είμαστε υποχρεωμένοι να το υπηρετήσουμε» σημείωσε χαρακτηριστικώς .

Κληθείς τέλος να απαντήσει για το θέμα της αναβαθμίσεως του στόλου των F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας σε επίπεδο F-16V (Viper), που είναι δρομολογημένη, σημείωσε ότι «τα οφέλη από αυτήν δεν θα είναι μόνο επιχειρησιακά, αλλά θα ενισχυθεί και η εγχώρια αμυντική βιομηχανία, γεγονός που θα αυξήσει το ποσοστό της ελληνικής προστιθέμενης αξίας, καθώς και τα οφέλη σε επίπεδο τεχνογνωσίας. Η όλη υπόθεση είναι σε εξέλιξη και αναμένεται σύντομα η δρομολόγηση της υλοποίησης»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: