3.2.19

Παπανδρέου: Τραγικό να βρεθεί το Κίνημα Αλλαγής σε ρόλο συμπληρώματος...


«Ο χώρος της Κεντροαριστεράς, μπορεί να αποτελέσει τη μοναδική ελπίδα ότι υπάρχει άλλος δρόμος. Όχι την ελπίδα ότι θα γίνει συνομιλητής. Την πεποίθηση ότι...
μπορεί να γίνει ο μεγάλος φορέας που θα φέρει την αλλαγή», τόνισε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Παπανδρέου στην Κεντρική Επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής και σημείωσε πως: «Θα είναι τραγικό να βρεθεί το Κίνημα Αλλαγής σε ρόλο συμπληρώματος».

Ο πρώην πρωθυπουργός χαρακτήρισε «παγίδα» το ενδεχόμενο «να γίνει η διαφορετικότητα πηγή εσωστρέφειας» και πρόσθεσε: «Να τελειώνουν οι απαράδεκτες επιθέσεις στην ηθική των συντρόφων» ενώ επισήμανε την ανάγκη για καθαρό στίγμα.

«Με αυτές τις σκέψεις και προσωπικά και ως Κίνημα Δημοκρατών και Σοσιαλιστών θα συμβάλουμε» είπε.

Παράλληλα, άσκησε αυστηρή κριτική τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ όσο και στη Ν.Δ., λέγοντας πως: «Το μόνο μέλημα της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ είναι η νομή της εξουσίας. Και οι δύο είναι μέρος του ελληνικού προβλήματος και ποντάρουν στον διχασμό για να κερδίσουν κομματικά οφέλη». Επίσης εξέφρασε τη λύπη του γιατί, όπως παρατήρησε, ηγούνται δύο νέοι άνθρωποι και στα δύο κόμματα.

Ο πρώην πρωθυπουργός έκανε αναφορά και στον πατέρα του, Ανδρέα Παπανδρέου, λέγοντας πως: «Όσοι σήμερα προσπαθούν να του μοιάσουν πρέπει να ξέρουν ότι δεν υπηρέτησε την εικόνα του αριστερού, αλλά τον λαό και την ουσία των σοσιαλιστικών θέσεων».

Επίσης άφησε αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τη στάση του στην κρίση της Βενεζουέλας, σχολιάζοντας: «Πώς μπορεί η σημερινή κυβέρνηση να λέγεται αριστερή και να στηρίζει τον Μαδούρο». Σύμφωνα με τον Γ. Παπανδρέου η λύση στη χώρα της Λατ. Αμερικής είναι εκλογές τώρα στη Βενεζουέλα και αποφυγή της εξωτερικής επέμβασης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: