...να διαβάσουν το Σύνταγμα της χώρας...
Ένα ακόμα μήνυμα προς τη ΝΔ στέλνει ο Ευάγγελος Αντώναρος, πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος και στενός συνεργάτης του Κώστα Καραμανλή.
Με αφορμή τις...
αναφορές της ΝΔ για την κατάθεση πρότασης μομφής προς την κυβέρνηση, τους προτείνει να διαβάσουν το Σύνταγμα της χώρας. Τους κατηγορεί μάλιστα για «αρλουμπολογία» σημειώνοντας τη διαφορά μεταξύ ψήφου εμπιστοσύνης και πρότασης δυσπιστίας.
Πέραν αυτών τους συστήνει να ρίξουν και μια ματιά στο τι συμβαίνει σε άλλες χώρες.
Γράφει ο Ευάγγελος Αντώναρος στο Facebook:
«Θα πρότεινα στους αδιάβαστους συνταγματικούς και επικοινωνιακούς φωστήρες της ΝΔημοκρατίας να διαβάσουν το Σύνταγμα πριν επιδίδονται στο αγαπημένο τους σπορ της πολιτικής αρλουμπολογίας. Και ειδικά το άρθρο που αναφέρεται ειδικά στις ουσιώδεις διαφορές μεταξύ ψήφου εμπιστοσύνης και πρότασης δυσπιστίας για κυβέρνηση. Τέλος δεν θα ήταν άσκοπο να ρίξουν μια ματιά τι συμβαίνει σε άλλες χώρες της Ευρώπης -- ειδικά όταν τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν συμφωνούν μεταξύ τους για τον σχηματισμό άλλης κυβέρνησης.»
Η ανάρτηση αυτή του Ευάγγελου Αντώναρου συμπληρώνει άλλες αναρτήσεις του για το θέμα.
Σε μία επίσης πρόσφατη ανάρτησή του έγραφε:
«Επειδή διαβάζω πολλά για δεδηλωμένη, ψήφους εμπιστοσύνης και κυβερνητικές πλειοψηφίες, θέλω να πω ότι οι περισσότεροι δεν ξέρουν τι γράφουν. Κοινώς αρλούμπες. Λοιπόν:
() Άλλο η ψήφος εμπιστοσύνης κι άλλο η πρόταση μομφής η δυσπιστίας.
() Ψήφο εμπιστοσύνης ζητεί η κυβέρνηση για να επιβεβαιώσει η Βουλή ότι της δίνει την εντολή να συνεχίσει να ασκεί την εξουσία.
() Για να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης μια κυβέρνηση ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ να πάρει τη θετική ψήφο 151 από τους 300 συνολικά βουλευτές. Απαιτείται η πλειοψηφία των παρόντων βουλευτών που δεν μπορεί να είναι κατώτερη των δυο πέμπτων όλων των βουλευτών, δηλαδή 120. Παράδειγμα: Διεξάγεται ψηφοφορία με παρόντες 290 βουλευτές (και δέκα απόντες). Ναι ψηφίζουν 135 βουλευτές, όχι 125, 30 αποχωρούν από την ψηφοφορία. Η κυβέρνηση επιβιώνει.
() Άλλο πράγμα η πρόταση μομφής που προέρχεται από την αντιπολίτευση. Εδώ τα πράγματα είναι ξεκάθαρα: Για να είναι επιτυχής η πρόταση μομφής και να ανατραπεί μια κυβέρνηση, χρειάζεται να την υπερψηφίσουν τουλάχιστον 151 βουλευτές δηλαδή η απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των βουλευτών».
documentonews.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου