1.12.18

Στίγματα κίτρινα και μαύρα…


…Σαν ίκτερος στο πρόσωπο της χώρας ήταν αυτά τα κίτρινα στίγματα των ενεχυροδανειστηρίων. Ασύδοτα και ανε(ξέ)λεγκτα όπως  αποκαλύφθηκε. Θέμα της εβδομάδος, μαζί με τις καταλήψεις σχολείων. Ας ανοίξουμε τις...
σελίδες της…

1)Ίλιγγος: Από τη μια, γενετικώς τροποποιημένα μωρά στην Κίνα κι από την άλλη απ΄ευθείας σύνδεση με το Insight της NASA, τη στιγμή που έφτανε στον Άρη και προσεδαφίστηκε στον Κόκκινο Πλανήτη… Φρενήρης η Επιστήμη, μαζί και η Τεχνολογία, προϊδεάζουν για προκλήσεις και επιτεύγματα αδιανόητα μέχρι πρότινος.

Καλοδεχούμενα όλα. Ως και οι επίφοβες προκλήσεις (ας εκληφθούν ως πρώτο βήμα για νέους, ιαματικούς δρόμους). Εκείνο που δεν φαίνεται πιθανό στον ορίζοντα είναι η απάντηση στο πόθεν και το πώς της Δημιουργίας του Σύμπαντος…

2)Καταλήψεις: Και μόνα  τα απεχθή συνθήματα εναντίον της Δημοκρατίας και των γειτόνων είναι ικανά να απωθήσουν κάθε νουνεχή μαθητή που διαφωνεί με την Συμφωνία των Πρεσπών και εμφορείται από πατριωτικά αισθήματα .Κατά τα λοιπά:

Πρώτον, ασφαλώς και έχουν παρεισφρήσει φασίστες στις καταλήψεις, αλλά οι περισσότεροι μετέχοντες δεν είναι φασίστες ή Χρυσαυγίτες. Επίσης, οφείλουν να είναι φειδωλοί όσοι εγκαλούν για εθνικισμό τα παιδιά που νοιάζονται για το Μακεδονικό, αλλά δεν συμμερίζονται τα φασιστικά συνθήματα.

Δεύτερον, δεν νοείται κατάληψη σχολείου για θέματα που δεν άπτονται της Παιδείας. Το αυτονόητο ενδιαφέρον των νέων και η ευαισθησία τους  για μείζονος σημασίας ζητήματα (πόλεμοι, κλιματική αλλαγή, ανθρώπινα δικαιώματα κ.α.) μπορούν να εκδηλωθούν ευφάνταστα και αποτελεσματικά εκτός σχολείου.

Τρίτον: Εννοείται ο,τι οποιαδήποτε απόφαση για κατάληψη, πρέπει να λαμβάνεται από την πλειοψηφία των μαθητών του σχολείου κι όχι από δυναμικές μειοψηφίες που αποσπούν με τερτίπια βολικές αποφάσεις.

3)Οικονομία: Μειώθηκε η ανεργία το Αύγουστο. Θετικές και οι παροχές των ημερών. Όμως ας είναι προσεκτικοί όσοι διατείνονται ότι με τα χρήματα που θα πέσουν στην αγορά, θα ευνοηθεί η…ανάπτυξη!

Όντως θα κινηθεί κάπως η αγορά, αλλά η ανάπτυξη καθίσταται εφικτή μονάχα από τις επενδύσεις. Και πέραν αυτού :Που θα «πέσει το χρήμα στην αγορά», σε ποιά προϊόντα; Τα περισσότερα είναι εισαγωγής, με ο,τι αυτό σημαίνει για την ελληνική οικονομία.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο του Γιάννη Τριάντη, ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.