2.11.18

O Φρουζής και οι τεκτονικές εξελίξεις...

Ο υπόδικος κ. Φρουζής που ήδη έχει διώξει η ίδια η Novartis, εάν προφυλακιστεί και μπει σε καθεστώς προστατευόμενων μαρτύρων είναι πιθανό να παίξει τον ρόλο που έπαιξαν ο...
Ανδρ. Μπάρδης για τον Γ. Παπαντωνίου και οι Ζήγρας-Κάντας για τον Α. Τσοχατζόπουλο, «θα είναι τεκτονικές οι αντιδράσεις από τις εξελίξεις στον χώρο της Υγείας», προέβλεψε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Θ. Παπαχριστόπουλος μιλώντας Στο Κόκκινο.

Το πρώτο κομμάτι του πορίσματος για τα σκάνδαλα στην Υγεία που θα δοθεί στην δημοσιότητα είναι για το Ερρίκος Ντυνάν και ο κ. Παπαχριστόπουλος είπε ότι «αυτό το νοσοκομείο, όταν είχε εξεταστεί ο τότε πρόεδρος είχε πει ότι το πρώτο που πρέπει να εξεταστεί το ακριβές ποσό με το οποίο η Τράπεζα Πειραιώς εξαγόρασε το δάνειο από την Τράπεζα Κύπρου. Τότε, θα τιναχθούν όλα στον αέρα».

Δόθηκε για 18 εκατ. ευρώ ένα νοσοκομείο που μόνο το κτίριο αποτιμάται στα 200 εκατ. ευρώ
Από την νέα διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς «εμείς ζητήσαμε να μάθουμε τι ακριβώς πλήρωσε για να πάρει το δάνειο από την Τράπεζα Κύπρου, ήταν σχεδόν η αξία του Ερρίκος Ντυνάν, που είναι ένα τεράστιο, σύγχρονο νοσοκομείο. Η αποτίμηση μόνο του κτιρίου είναι πάνω από 200 εκατ. ευρώ, φανταστείτε τα υπόλοιπα … Η επίσημη απάντηση είναι ότι το νοσοκομείο αγοράστηκε με τίμημα 18 εκατ. ευρώ από την Τράπεζα Πειραιώς, ένα νοσοκομείο-κόσμημα, με κοινωφελή χαρακτήρα, με κανονικές εφημερίες, που έδινε ειδικότητες, που δεν πλήρωναν οι φουκαράδες … άλλο που πήγαιναν οι μεγαλόσχημοι δωρεάν. Έπρεπε να το διατηρήσουμε ως κόρη οφθαλμού. Αυτό το νοσοκομείο ξεπουλήθηκε μπιρ παρά».

«Θα πρέπει λοιπόν οι εγκαλούμενοι τρεις υπουργοί Υγείας (Λοβέρδος, Γεωργιάδης και Βορίδης) να εξηγήσουν για όσα τους καταλογίζει η δικογραφία το πώς κατέληξε σε μία ιδιωτική τράπεζα και μία θυγατρική εταιρεία της», τόνισε ο κ. Παπαχριστόπουλος.

Ο Γ. Σούρλας, ο άνθρωπος που ίδρυσε το Ερρίκος Ντυνάν το 1992 (σ.τ.σ. υπουργός Υγείας το 1990-1992, εννέα φορές βουλευτής με την ΝΔ), όντας Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Υπουργείο Δικαιοσύνης το 2012-2014 έγραψε σχετικά ότι «εκτιμώ ότι υπάρχουν ευθύνες, πράξεις και παραλήψεις όσων είχαν την διαχείριση του νοσοκομείου, αλλά και των πολιτικών προϊσταμένων … όπως φαίνεται αποφάσισαν χωρίς περίσκεψη για τις κρατικές επιχορηγήσεις για την λειτουργία του νοσοκομείου». Υπάρχουν ευθύνες, πρέπει να αναζητηθούν και να επιβληθούν κυρώσεις. Δεν τα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, τα λέει παλιό στέλεχος της ΝΔ, εντιμότατος άνθρωπος», τόνισε ο κ. Παπαχριστόπουλος.

Τα φάρμακα της Novartis και ένα «proposal for Adonis»…

Ο κ. Παπαχριστόπουλος ανέφερε επίσης ότι υπάρχει έγγραφο από τα 165 αρχεία που βρέθηκαν στους υπολογιστές της Novartis σε έφοδο των εισαγγελικών Αρχών, έχει συνταχθεί την εποχή του 2013 περίπου και «γράφει Proposal for Adonis. Δεν είναι συνηθισμένο να βλέπεις πρόταση μέσα σε έγγραφο της εταιρείας για υπουργό…», όπως σημείωσε.

Θύμισε ότι «κατά σύμπτωση εκείνη την εποχή είχε προγραμματίσει να “περάσει” δέκα περίπου φάρμακα … θα κέρδιζε περίπου 140 εκατ. ευρώ, την εποχή των μνημονιών. Κατά περίεργο τρόπο, με μία μικρή τροπολογία σε άσχετο νομοσχέδιο, με “τρεις λεξούλες”, αυτά τα φάρμακα πέρασαν, ενώ θα έπρεπε να κυκλοφορούν στα 2/3 της ΕΕ ή τουλάχιστον 12 χώρες. Αυτές οι ¨τρεις λεξούλες” ήταν μία μικρή αλχημεία που αφαιρέθηκε μετά από έξι μήνες, αλλά τα φάρμακα πέρασαν».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης και σχολιάζοντας τις δηλώσεις του νυν αντιπροέδρου της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη στη Βουλή για απουσία στοιχείων και προσπάθεια σπίλωσης, ο κ. Παπαχριστόπουλος ανέφερε ως παράδειγμα, ότι «μέχρι πρότινος ένα φάρμακο έπρεπε να κυκλοφορεί στα δύο τρίτα των χωρών της ΕΕ ή τουλάχιστον σε 12 κράτη μέλη … Τον Σεπτέμβριο που ήταν υπουργός ο κ. Γεωργιάδης, με μία τροποποίηση, τέθηκε προϋπόθεση να αποζημιώνεται στα δύο τρίτα κρατών μελών της ΕΕ “στα οποία κυκλοφορούν” … αυτές οι τρεις λέξεις που μπορεί για τους πολλούς να μην λένε τίποτε, να είναι συντακτικό λάθος, ήταν η αιτία να μπουν τα δέκα φάρμακα που είχε ήδη προϋπολογίσει η Novartis σε καιρό μνημονίου. Αυτές οι τρεις λέξεις εξαφανίστηκαν λίγο αργότερα. Τα φάρμακα μπήκαν. Η διάταξη άλλαξε έξι μήνες μετά».

Πλέον, «περιμένουμε να δούμε οι άνθρωποι αυτοί πώς θα δικαιολογήσουν τα σχεδόν αδικαιολόγητα…», όπως είπε.

Αριστοτεχνική… ατιμωρησία σε νομοθετικό και εισαγγελικό επίπεδο

«Το περίφημο άρθρο 86 ήταν αριστοτεχνικά φτιαγμένο ώστε να μην τιμωρείται κανείς από αυτούς τους ανθρώπους. Είναι επιτακτική ανάγκη τουλάχιστον αυτό να αναθεωρηθεί», συνέχισε ο κ. Παπαχριστόπουλος.

Στη Δικαιοσύνη, «απίστευτος αγώνας έγινε να ακυρωθεί η υπόθεση, όλη αυτή με τα φάρμακα, την Novartis και το ΚΕΕΛΠΝΟ, να μην πάει ποτέ στα χέρια της κ. Τουλουπάκη. Μάζεψαν τότε 14 υπογραφές από εφέτες … και προς τιμήν του ο τότε προϊστάμενος των Εφετών κ. Κανελλόπουλος τους εξήγησε ότι με τον καινούργιο νόμο η υπόθεση πρέπει να πάει στην εισαγγελία κατά της Διαφθοράς».

Μάλιστα, «η ανακρίτρια κατά της Διαφθοράς κ. Ζαμανίκα έκανε αγώνα για να πάρει 250.000 έγγραφα που η προηγούμενη εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς είχε στο γραφείο της και δεν τα χρησιμοποιούσε ή χρησιμοποιούσε επιλεκτικά», προσέθεσε.

Εάν προφυλακιστεί και μπει σε καθεστώς προστατευόμενων μαρτύρων ο Φρουζής, να περιμένουμε «τεκτονικές» εξελίξεις από τις αποκαλύψεις

Ο κ. Παπαχριστόπουλος θύμισε τις υποθέσεις των σκανδάλων στα εξοπλιστικά προγράμματα, όπου «εάν δεν είχε δημοσιοποιηθεί η λίστα Λαγκάρντ από τον κ. Βαξεβάνη (σ.τ.σ. που μάλιστα συνελήφθη τότε για παραβίαση προσωπικών δεδομένων) και βρεθεί το όνομα της κ. Κουράκου, συζύγου του Γ. Παπαντωνίου, η δικαστική συνδρομή στην Ελβετία, να αποκαλύψει από την Λίστα Μπόργιανς την διασταύρωση, δεν θα είχε ξετυλιχτεί ποτέ το κουβάρι».

Τώρα, «υπόδικος είναι και ο κ. Φρουζής, που έχει διώξει η ίδια η Novartis … πιστεύω ότι αν προφυλακιστεί … μπει σε καθεστώς προστατευόμενων μαρτύρων», τότε θα παίξει τον ίδιο ρόλο «όπως ο Μπάρδης για τον Παπαντωνίου … και παλιότερα ο Ζήγρας με τον Κάντα για τον Τσοχατζόπουλος … πιστεύω ότι θα είναι τεκτονικές οι αντιδράσεις από τις εξελίξεις στον χώρο της Υγείας», προέβλεψε ο κ. Παπαχριστόπουλος...

stokokkino.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: