...και τα περί … «ΣΥΡΙΖΑ και καραμανλικής Δεξιάς»...
Η υπόθεση του c4i αναδείχθηκε με σπουδή από μια ομάδα βουλευτών του Κινάλ , όταν μετά από 15 χρόνια εμφανίζεται προστατευόμενος μάρτυρας και καταγγέλλει ότι στέλεχος του ΚΥΣΕΑ εμπλέκεται στην υπόθεση. Το Κίνημα Αλλαγής βάζει στο στόχαστρο τον...
πρόεδρο της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλο -και τους κ. Μαρκογιαννάκη, Πολύδωρα- αλλά η πρόεδρός του δήλωσε ότι το Μεγάρο Μαξίμου «προσπαθεί να εμπλέξει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με θράσος στις πολιτικές τους σκοπιμότητες. Αυτοί διαπράττουν θεσμικό ατόπημα».
πρόεδρο της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλο -και τους κ. Μαρκογιαννάκη, Πολύδωρα- αλλά η πρόεδρός του δήλωσε ότι το Μεγάρο Μαξίμου «προσπαθεί να εμπλέξει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με θράσος στις πολιτικές τους σκοπιμότητες. Αυτοί διαπράττουν θεσμικό ατόπημα».
Οι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ κατέθεσαν αναφορά ζητώντας την παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου για «αναγκαίες εξηγήσεις» για τις «προβλεπόμενες διαδικασίες διερεύνησης των ποινικών ευθυνών πολιτικών προσώπων, υπουργών της Κυβέρνησης Κ. Καραμανλή», αλλά το σύστημα είχε παραγγελθεί και εγκατασταθεί επί κυβέρνησης Κώστα Σημίτη. Μάλλον πρόκειται για γκάφα.
Η Νέα Δημοκρατία έσπευσε να πει ότι «δεν υφίσταται το παραμικρό ζήτημα, για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας», αλλά δεν είπε τίποτα για τους Μαρκογιαννάκη και Πολύδωρα- που πλέον δεν ανήκουν στις τάξεις της. Ο ξαφνικός μάρτυρας -πριν από περίπου έναν μήνα κατέθεσε στον εφέτη – ανακριτή ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση της ανάθεσης του C4I και υπέδειξε πολιτικό πρόσωπο το οποίο, όπως είπε, δωροδοκήθηκε. Πρόκειται για υπουργό που συμμετείχε στο ΚΥΣΕΑ -που είχε αποφασίσει την ανάθεση του έργου στην αμερικανική εταιρία SAICτο 2003, επί κυβέρνησης Σημίτη.
Η δικογραφία – 20.000 σελίδες- θα διαβιβαστεί μέσα στις επόμενες ημέρες στη Βουλή, με βάση τον νόμο περί ευθύνης υπουργών. Τι θα γίνει εκεί θα φανεί, αλλά προς το παρόν η κίνηση των βουλευτών του Κινάλ με στόχο την κυβέρνηση Καραμανλή βάζει στόχο τον Πρόεδρο Δημοκρατίας- κάτι που αρνούνται Κινάλ και ΠΑΣΟΚ, αλλά τελικά στοχεύει στην κυβέρνηση Σημίτη.
Φαίνεται ωστόσο ότι κάτι συμβαίνει στο Κινάλ, αφού την κίνηση των μισών βουλευτών δεν εγκρίνουν άλλοι, ενώ ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ Μανώλης Χριστοδουλάκης λέει καθαρά πως «δεν λειτουργούμε ως δικαστές, αλλά θέτουμε το ερώτημα για ποιο λόγο δεν έχει κινηθεί η Δικαιοσύνη ακόμη κι αν στα εμπλεκόμενα πρόσωπα συγκαταλέγεται ο σημερινός Πρόεδρος της Δημοκρατίας».
Το θέμα της παραλαβής του C4I είχε απασχολήσει την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής το 2011, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είχαν συμφωνήσει ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για ευθύνες πολιτικών προσώπων και η υπόθεση είχε κλείσει. Η υπόθεση ανοίγει και πάλι λίγο αφότου έχει ζητηθεί να ανοίξουν οι λογαριασμοί του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη και ακουγονται παλι ονόματα ως αποδέκτες μίζας. Η θεωρία σύμπραξης Τσίπρα και Καραμανλή διακινείται και πάλι με άξονα τις διαρροές του Κινήματος Αλλαγής για τον «Ρασπούτιν, παραθεσμικά νήματα και κέντρα από τα υπόγεια του Μαξίμου».
Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο του Νίκου Γαλάτη, ΕΔΩ...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου