29.11.18

Καβγάς στη Βουλή για τις σχέσεις Κράτους-Εκκλησίας...










Οι βρικόλακες, οι προτεστάντες, οι ακροδεξιοί και οι εθνομηδενιστές...

Η συζήτηση στην επιτροπή αναθεώρηση της Βουλής για το άρθρο 3 και τις σχέσεις Κράτους-Εκκλησίας εξελίχθηκε σε μία σκληρή ιδεολογική αντιπαράθεση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας με...
απίθανες τοποθετήσεις για βρικόλακες, προτεστάντες ακροδεξιούς και εθνομηδενιστές.

Η αρχή έγινε από τον Μάκη Βορίδη ο οποίος επανέλαβε τις απόψεις του πω αν αναθεωρηθεί το άρθρο 3 δεν θα μπορεί ο εσταυρωμένος να βρίσκεται στα δικαστήρια και στα σχολεία ούτε θα μπορούν να εορτάζονται θρησκευτικές εορτές.

Μάκης Βορίδης: «Θέλετε να καταργήσετε την εθνική και θρησκευτική ταυτότητα, είστε εθνομηδενιστές, να πείτε στον κόσμο ότι οι θρησκευτικές εορτές θα εορτάζονται πλέον μόνο ως έθιμα».

Η Τασια Χριστοδουλοπουλου απάντησε σε υψηλούς τόνους και χαρακτήρισε τον κ. Βορίδη θεωρητικό της ακροδεξιάς που όμως όπως είπε στη Νέα Δημοκρατία αυτή η τάση είναι μειοψηφία.

Τασία Χριστοδουλοπούλου: «Είστε θεωρητικός της ακροδεξιάς στην Ελλάδα κ.Βοριδη. Μόνο που στη Νέα Δημοκρατία αυτή η ακροδεξιά είναι μειοψηφία και δεν έχει καμία σχέση με τους κατσαπλιάδες της Χρυσής Αυγής».

Μάλιστα η κ. Χριστοδουλόπουλου αναφέρθηκε και στις καταλήψεις που γίνονται από εθνικιστικά στοιχεία στα σχολεία της Βορείου Ελλάδος και στην θετική ανακοίνωση που έβγαλε η ΔΑΚΕ καθηγητών και έκανε λόγο για επιστροφή στο σκοταδισμό και για βρικόλακες.

«Μιλάμε για τον σκοταδισμό που επανέρχεται. Είστε οι βρικόλακες που παρακολουθείτε σιωπηλά τι μπορεί να πιάσει για να πάρετε ψήφο. Το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι να δημιουργήστε πρόβλημα στον αντίπαλο γιατί ακριβώς δεν έχετε μια δική σας πολιτική πρόταση, δεν μπορείτε να πάρετε πολιτικές πρωτοβουλίες παρά μόνο να χτυπάτε τις πρωτοβουλίες του πολιτικού αντιπάλου».

Ο κ. Βορίδης επανήλθε και απάντησε στην κ. Χριστοδουλόπουλου.

Μάκης Βορίδης: « Όποιος υπερασπίζεται την ταυτότητα εθνική και θρησκευτική αυτός είναι ακροδεξιός. Στο μυαλό των συναδέλφων του ΣΥΡΙΖΑ αυτή είναι η αντίληψη τους. Εγώ το αφήνω αυτό προς κρίση και είναι προφανές ότι αυτό είναι λάθος. Είναι κακοποίηση της ίδιας της έννοιας που συνέχει μία κοινωνία και νομιμοποιεί την άσκηση των εξουσιών πρόκειται για σκληρή κακοποίηση.»

Η κ. Χριστοδουλόπουλου απευθύνθηκε τόσο στο ΚΙΝΑΛ όσο και στο Ποτάμι ζητώντας τους να στηρίξουν την αναθεώρηση του άρθρου 3.

Τασία Χριστοδουλοπούλου: «Αδιαφορούμε για το πολιτικό κόστος όταν θεωρούμε ότι υπάρχουν ώριμα ζητήματα να νομοθετηθούν και να ανοίξουν στην ελληνική κοινωνία. Το κάναμε μία φορά με τις Πρέσπες, το κάνουμε σήμερα με αυτή την πρόταση και την συμφωνία του Πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο. Δεν μας ενδιαφέρει το πολιτικό κόστος. Πρέπει να προσπαθήσουμε το αυγό του φιδιού που από διάφορες πλευρές προσπαθεί να γίνει κυρίαρχο να το ανακόψουμε. Πρέπει να το καταλάβετε αυτό και ειδικά αναφέρομαι στο ΚΙΝΑΚ και στο Ποτάμι και στις άλλες δημοκρατικές δυνάμεις. Εγώ τις ξεχωρίζω, έχω μέτωπο όταν μιλάμε για το φασισμό μπορώ να μιλήσω για το δημοκρατικό τόξο».

Στην αντιπαράθεση παρενέβη και η πρώην υπουργός Σία Αναγνωστοπούλου και κατηγόρησε τον κ. Βορίδη για ακροδεξιά ατοπήματα.

Σια Αναγνωστοπούλου: «Όταν διεκδίκησαν δυνάμεις μία και μοναδική ταυτότητα, όσοι είχαν αντίρρηση σε αυτό τους κατηγόρησαν ως εθνοπροδότες. Είστε οι σκοτεινές στιγμές αυτής της ιστορίας. Οι Γάλλοι είναι περήφανοι για το έθνος τους, δεν είναι εθνομηδενιστές και διεκδικούν πολλές ταυτότητες, οι Γερμανοί το ίδιο και πάρα πολλά έθνη το ίδιο. Μην φτάνετε σε ακροδεξιά ατοπήματα».

Η αντιπαράθεση κλιμακώθηκε με την τοποθέτηση του Αδωνι Γεωργιάδη ο οποίος ανέφερε πως στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι να φέρει τον προτεσταντισμό στην Ελλάδα.

Άδωνις Γεωργιάδης: «Ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η εισαγωγή του προτεσταντισμού στην Ελλάδα. Η Επανάσταση του 21 έγινε για του Χριστού την πίστη την Αγία.
Εμείς είμαστε ορθόδοξοι και όχι προτεστάντες . Εδώ δε χωρίζεται το κράτος από την εκκλησία, είμαστε ολοι το ίδιο η εκκλησία είναι το σύνολο των πιστών σε όλες τις διαστάσεις είτε σας αρέσει είτε δεν σας αρέσει.»

Μάλιστα ο κύριος Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στην συμφωνία εκκλησίας πολιτείας στην οποία εντάσσονται και οι αμφισβητούμενες έκτασης μεταξύ κράτους και εκκλησίας και την χαρακτηρίσει ως Βατοπέδι επι χίλια.

Άδωνις Γεωργιάδης: « Κάνατε μια συμφωνία και περιλαμβάνει και τις διαφιλονικούμενες εκτάσεις. Κάναμε ή δεν κάναμε εξεταστικές για το Βατοπέδι και την λίμνη Βιστωνίδα. Ήταν ή δεν ήταν ο ΣυΡιζΑ πρώτος κατήγορος του Κώστα Καραμανλή για το πως τόλμησε η κυβέρνηση του να παραχωρήσει τα δικαιώματα της λίμνης Βιστωνίδας ενώ ακόμα υπήρχε σε εκκρεμότητα δικαστική διαδικασία;
Εάν είχε γίνει αυτή η συμφωνία Τσίπρα πριν το Βατοπέδι και είχε συμπεριλάβει και το Αγιο Ορος δεν θα υπήρχε κανένα θέμα για την κυβέρνηση Καραμανλή. Ολοι εσείς που φωνάζετε και βγαίνετε τώρα στα κανάλια και υπογράφετε και συμφωνείτε για αυτή την συμφωνία πρέπει να ξέρετε ότι είναι Βατοπέδι επί χίλια.

Κόντρα όμως υπήρξε και μεταξύ του κ. Γεωργιάδη και του Βουλευτή των ΑΝΕΛ Κώστα Κατσίκη τον οποίο ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κατηγόρησε ότι με την ψήφο του στηρίζει τους εθνομηδενιστές του ΣΥΡΙΖΑ.

Άδωνις Γεωργιάδης: «Στηρίζετε μια αριστερά που θέλει να επιβάλει μια εθνομηδενιστικη ατζέντα κ. Κατσίκη. Είναι λάθος όσοι λένε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αριστερά, μια χαρά αριστερά είναι κι αυτά που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αριστερά, αυτή είναι η αριστερά, η αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ».

Κώστας Κατσικης : «Δεν ήταν αριστερά το ΠΑΣΟΚ και ο Συνασπισμός όταν συνεργάστηκαν με τη Νέα Δημοκρατία; Κατηγοριοποιεί την αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ από τις άλλες αριστερές. Εμείς ως δεξιοί κ. Γεωργιάδη διαφέρουμε. Εμείς ως δεξιοί καταφέραμε να συνεργαστούμε με ένα αριστερό κόμμα έντιμα και παραγωγικά προωθώντας τα θέματα που έχουν κοινό τόπο για μας αλλά και δυνάμενοι να διαφωνήσουμε σε εκείνα που δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε όπως στο άρθρο 3 στο οποίο διαφωνούμε. Ομως διδάσκουμε τον πολιτικό πολιτισμό».

iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: