12.11.18

Τυχαίο;...

«Μπλόκο» στην υπόθεση Novartis...

Η ενέργεια της πρώην εισαγγελέα Διαφθοράς, Ελένης Ράικου, να καταφύγει με κάθε διαθέσιμο νομικό μέσο κατά των...
τριών συναδέλφων της, με την καθόλου πειστική -θα μας επιτρέψει- κατηγορία περί διαρροής του ονόματος του συζύγου της απευθείας από τους ίδιους τους εισαγγελείς που χειρίζονται και την υπόθεση Novartis, είναι πρωτοφανής, ειδικά σε ό,τι αφορά τη χρηματική αποζημίωση, ενώ δημιουργεί πολλά ερωτήματα.

Ο σύζυγός της, του οποίου το όνομα φέρεται να περιέχεται στις λίστες με όσους για οποιονδήποτε λόγο είχαν μια αμοιβή από την πολυεθνική φαρμακευτική εταιρεία, προχώρησε μαζί με την εισαγγελέα μετά την αγωγή κακοδικίας σε αίτημα εξαίρεσης των εισαγγελέων από την υπόθεση της Novartis, αλλά και σε πειθαρχική αναφορά. Ολα αυτά γίνονται την ώρα που οι υποθέσεις των μεγάλων σκανδάλων στην Υγεία ολοκληρώνονται, με τα πορίσματα της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής.

Σήμερα η «Εφ.Συν.» παρουσιάζει το πόρισμα για το σκάνδαλο των αρθροσκοπήσεων και πόσο ακριβά πλήρωσε το ελληνικό Δημόσιο τη συγκεκριμένη εξέταση. Παράλληλα διεξάγονται και οι δικαστικές έρευνες για τις ποινικές ευθύνες κρατικών και υπηρεσιακών παραγόντων.

Δεν είναι τυχαίο λοιπόν ότι έχει ενταθεί ξανά από πολιτικούς και δημοσιογραφικούς κύκλους η φιλολογία περί ανύπαρκτων σκανδάλων, περί σκευωριών και μέχρι πρόσφατα περί δήθεν παρεμβάσεων στη Δικαιοσύνη. Η κ. Ράικου γνωρίζει καλά ότι τα σκάνδαλα στην Υγεία ήταν υπαρκτά και ήταν τεράστια. Η ίδια είχε αναφερθεί σε δεκάδες δισ. ευρώ ζημία για το ελληνικό Δημόσιο. Ποια υπηρεσία, άραγε, προσφέρει στη Δικαιοσύνη και ποιον αντικειμενικά βολεύει η σημερινή πολεμική στάση της απέναντι στους συναδέλφους της;

Η κ. Ράικου, η οποία έφτασε στην παραίτηση καταγγέλλοντας ότι ισχυρά επιχειρηματικά συμφέροντα την πίεζαν για την υπόθεση της Novartis, τώρα προχωράει σε αίτημα εξαίρεσης των εισαγγελέων που χειρίζονται ακριβώς αυτή την υπόθεση. Με λίγα λόγια, η ίδια εμποδίζει τις διαδικασίες. Και αν ο σύζυγός της τόσο πολύ προσεβλήθη από τη διαρροή του ονόματός του, θα μπορούσε να κάνει απλά μια μήνυση, όπως κάνουν όλοι οι πολίτες, επώνυμοι ή ανώνυμοι.

Η προσωποποίηση της αγωγής κατά συγκεκριμένων εισαγγελέων και το αίτημα εξαίρεσης δυστυχώς προκαλούν κρίσιμα ερωτήματα για τη σκοπιμότητα μιας τέτοιας ενέργειας...

Η άποψη της Εφσυν

Δεν υπάρχουν σχόλια: