13.10.18

Τσίπρας για Καμμένο: Να μιλάμε όταν πρέπει...












...όχι όταν δεν πρέπει...

Αιχμές κατά του Πάνου Καμμένου άφησε ο πρωθυπουργός στη διάρκεια της ομιλίας του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.
«Καλό είναι όλοι...
όσοι έχουμε θέσεις ευθύνης σε αυτόν τον τόπο να μάθουμε να δουλεύουμε περισσότερο, να είμαστε πιο αποτελεσματικοί και να μιλάμε λιγότερο. Και κυρίως να μιλάμε όταν πρέπει να μιλήσουμε, όχι όταν δεν πρέπει», είπε ο Πρωθυπουργός.

Με την ομιλία του πρωθυπουργού και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησαν το μεσημέρι του Σαββάτου οι διήμερες εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ - «Η κυβέρνηση αυτή θα ολοκληρώσει τη Συνταγματική της θητεία. Δε μπορεί κανείς να την εμποδίσει», το μήνυμα του Αλ. Τσίπρα ο οποίος τόνισε ότι «αν ο κ. Μητσοτάκης το επιθυμεί, ο τρόπος είναι ένας: Στη Βουλή, ανοιχτά, δημοκρατικά, ενώπιον του λαού. Ας καταθέσει πρόταση δυσπιστίας, "να μετρήσουμε «πόσα απίδια πιάνει ο σάκος"»


"Tα δύσκολα τα έχουμε αφήσει πίσω και τώρα έρχεται επιτέλους η ώρα να θρέψουμε τους καρπούς των κόπων μας και της μεγάλης προσπάθειάς μας να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια της λιτότητας και τη σκληρή περίοδο της κρίσης και της επιτροπείας", τόνισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά την έναρξη της ομιλίας του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, το μεσημέρι του Σαββάτου.

Η παρουσία της Αριστεράς στην κυβέρνηση, είναι μια διαρκής, ανοιχτή πρόκληση ιστορικών διαστάσεων, διότι η Αριστερά ήταν είναι και θα είναι πάντα, ταυτισμένη στη λαϊκή συνείδηση με το διαρκή αγώνα, τη μάχη ενάντια στην αδικία και την εκμετάλλευση", είπε επίσης ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι:

"Αποδείξαμε ότι αυτό που φαινόταν κάποτε ουτοπία, να πετύχουμε εκεί που απέτυχαν τρεις συνεχόμενες κυβερνήσεις, ήταν τελικά εφικτό. Αποδείξαμε ότι υπάρχει δρόμος εξόδου από τη κρίση προστατεύοντας τους πιο ευάλωτους και κρατώντας όρθια τη κοινωνία. Και από την 21η Αυγούστου και έπειτα, ανοίξαμε μια νέα σελίδα. Με στόχο να αποδείξουμε πια ότι όχι μόνο η Ελλάδα εκτός μνημονίων, αλλά και η Ελλάδα της κοινωνικής δικαιοσύνης, του σεβασμού στα εργασιακά δικαιώματα, και της ισότητας, δεν είναι ουτοπία".

«Σύντομα θα έρθουν στη Βουλή τα μέτρα που εξήγγειλα στη ΔΕΘ»

Η κυβέρνηση θα φέρει σύντομα στη Βουλή και θα νομοθετήσει τα μέτρα που εξήγγειλε ο ίδιος από το βήμα της 83ης ΔΕΘ τόνισε ακόμη ο Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία του στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ.

Ταυτόχρονα τόνισε πως η νομοθέτηση των μέτρων στη Βουλή "θα φέρει και τα κόμματα της αντιπολίτευσης προ των ευθυνών τής διαρκώς ανέξοδης, αδιέξοδης, ψευδούς και καταστροφολογικής ρητορικής τους".

"Εδώ και δυο χρόνια, τα κόμματα της αντιπολίτευσης, μας λένε ότι όχι μόνο δε θα βγούμε από τα μνημόνια αλλά ότι υπογράψαμε και τέταρτο και συνεχίζουν στο ίδιο μοτίβο... Θα τους φέρουμε, λοιπόν, να ψηφίσουν τα μέτρα του «τέταρτου μνημονίου» που μας λένε ότι υπογράψαμε, ένα, ένα. Σαν το μαρτύριο της σταγόνας. Και με ονομαστικές ψηφοφορίες μάλιστα", είπε χαρακτηριστικά.

"Ο προϋπολογισμός του 2019 δεν θα έχει μέτρα, παρά μόνον αντίμετρα"

Το πιο ενδιαφέρον θα είναι όταν η κυβέρνηση φέρει στη Βουλή προς ψήφιση τον προϋπολογισμό του 2019, διότι τότε θα αποδειχθεί ότι δεν περιλαμβάνει μέτρα, αλλά μόνο αντίμετρα, είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ. "Θυμάστε τη μεγάλη φασαρία με τα αντίμετρα; Τότε που όλο το παλιό κομματικό και μιντιακό σύστημα προσπαθούσε να πείσει τον λαό για τη μεγάλη συμφορά που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ και για το ότι δεν υπάρχουν αντίμετρα παρά μόνο μέτρα; Και τώρα οι έρμοι θα βρεθούν με ένα προϋπολογισμό που δε θα υπάρχουν μέτρα παρά μόνο αντίμετρα...", επισήμανε ο πρωθυπουργός.

"Το μεγάλο δράμα του κ. Μητσοτάκη είναι που έβαλε όλα τα λεφτά του στο μαύρο της καταστροφής"

"Το μεγάλο δράμα του κ. Μητσοτάκη είναι που έβαλε όλα τα λεφτά του στο μαύρο της καταστροφής και τώρα που η Ελλάδα ανακάμπτει ξέμεινε από επιχειρήματα", επισήμανε ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας.

"Γιατί όσο κι αν προσπαθεί ο κ. Μητσοτάκης δεν του είναι εύκολο να αλλάξει την πραγματικότητα. Και η πραγματικότητα δε κρύβεται και στους εταίρους μας. Που τη βλέπουν και μας ακούνε πια, γιατί έχουμε ανακτήσει την εμπιστοσύνη μέσα από τις πράξεις και την αξιοπιστία μας. Που την έχουμε αποδείξει", υπογράμμισε.

"Θα διαψευστούν και πάλι παταγωδώς οι κινδυνολογούντες εγχώριοι θεσμικοί παράγοντες"

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε επίσης με νόημα σε "ορισμένους κατ' εξακολούθηση διαψευδόμενους από τις εξελίξεις εγχώριους θεσμικούς παράγοντες", που, όπως είπε, "επιμένουν στις κινδυνολογικές παρεμβάσεις" και τους συνέστησε "για το δικό τους καλό και για τη δική τους εναπομείνασα αξιοπιστία να είναι λίγο προσεχτικοί πια".

"Τη μια μας είπαν ότι αν δε κάνουμε 4-5 επιπλέον και μεγάλες ιδιωτικοποιήσεις δε θα βγούμε στις αγορές και τελικά βγήκαμε όχι μία αλλά τρείς φορές στις αγορές με επιτυχία. Την άλλη μας είπαν ότι δε μπορεί η Ελλάδα να έχει καθαρή έξοδο και χρειάζεται πιστοληπτική γραμμή, δηλαδή νέο κεκαλυμμένο μνημόνιο. Διαψεύστηκαν κι εκεί παταγωδώς. Και τώρα επιμένουν στην ίδια γραμμή, ζητώντας ουσιαστικά να κοπούν εκ νέου οι συντάξεις που οι ίδιοι στο παρελθόν έκοψαν καμιά σαρανταριά φορές. Θα διαψευστούν εκ νέου. Και πάλι παταγωδώς", παρατήρησε ο κ. Τσίπρας.

Το μήνυμα προς την ΠΓΔΜ

Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μια μοναδική και αναντικατάστατη ευκαιρία για τους δυο λαούς και για τη σταθερότητα στα Βαλκάνια", σημείωσε ο πρωθυπουργός και έστειλε μήνυμα προς την πΓΔΜ.

"Αν οι γείτονες μας την απορρίψουν πρέπει να γνωρίζουν και θα το πω με ειλικρίνεια δεν υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις για την είσοδό τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση ή άλλους διεθνείς οργανισμούς ή αμυντικές συμμαχίες στις οποίες η Ελλάδα συμμετέχει. Διότι αν δεν αλλάξουν τη Συνταγματική τους ονομασία, θέλω να είμαι σαφής, η Ελλάδα δε πρόκειται να το επιτρέψει. Δεν πρόκειται να δεχτεί την είσοδο της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ, την ΕΕ ή σε άλλο διεθνή οργανισμό, ή σε οποιοδήποτε σχήμα αμυντικής συνεργασίας με συνταγματική ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας»", δήλωσε ο κ. Τσίπρας.

"Η Ελλάδα επιδιώκει σχέσεις αμοιβαίου σεβασμού με τις μεγάλες δυνάμεις, δεν αναζητά προστάτες"

Η Ελλάδα επιδιώκει και έχει πετύχει σχέσεις αμοιβαίου σεβασμού με τις μεγάλες δυνάμεις της περιοχής και του κόσμου μας, δεν αναζητά, όμως, προστάτες", τόνισε επιπλέον ο πρωθυπουργός. "Η Ελλάδα τα τρία τελευταία χρόνια έχει μια πολυδιάστατη και ενεργητική εξωτερική πολιτική, που έχει αναβαθμίσει το ρόλο της στη περιοχή, μαζί με την Κύπρο, ως ευρωπαϊκό πυλώνα ειρήνης σταθερότητας και ασφάλειας. Όχι ως προκεχωρημένο φυλάκιο της Δύσης", επισήμανε.

"Κανείς δεν μπορεί να εμποδίσει την κυβέρνηση να ολοκληρώσει τη θητεία της"

"Η σημερινή κυβέρνηση θα ολοκληρώσει τη συνταγματική της θητεία, δεν μπορεί κανείς να την εμποδίσει", δήλωσε στη συνέχεια ο πρωθυπουργός και "πέταξε το γάντι" προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκαλώντας τον να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας στη Βουλή σε βάρος της κυβέρνησης.

"Αν ο κ. Μητσοτάκης το επιθυμεί, ο τρόπος είναι ένας. Στη Βουλή, ανοιχτά, δημοκρατικά, ενώπιον του ελληνικού λαού. Ας έρθει, ασκώντας το δικαίωμα του ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας. Και να μετρήσουμε εκεί, πόσα απίδια πιάνει ο σάκος", τόνισε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζουμε ότι η Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ συνεδριάζει σήμερα Σάββατο και αύριο Κυριακή, στον πολυχώρο «Αθηναΐς». Στην ατζέντα της Κ.Ε. είναι οι πολιτικές εξελίξεις, οι επερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις: αυτοδιοικητικές, ευρωεκλογές, εθνικές εκλογές, καθώς επίσης και η ανασυγκρότηση του κόμματος και εκλογή νέας Πολιτικής Γραμματείας.

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές

Για τις αυτοδιοικητικές εκλογές ο στόχος είναι το αργότερο στις αρχές Νοεμβρίου να έχουν αποφασιστεί οι υποψηφιότητες που θα στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ σε όλες τις Περιφέρειες.

Υπενθυμίζεται πως μέχρι στιγμής το «χρίσμα» έχει δοθεί σε 7 Περιφέρειες. Πρόκειται για τους δύο νυν περιφερειάρχες που είχαν στηριχθεί και την προηγούμενη φορά, τη Ρένα Δούρου στην Περιφέρεια Αττικής και τον Θεόδωρο Γαλιατσάτο στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Επίσης, τον νυν περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Θεόδωρο Καρυπίδη, τον Γιώργο Δέδε για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τον νυν περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα, τον Κωνσταντίνο Κατσιμίγα για την Ανατολική Μακεδονία-Θράκη και τον Δημήτρη Αναγνωστάκη στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Αναφορικά με την εκλογή νέας Πολιτικής Γραμματείας την ερχόμενη Κυριακή, φαίνεται να προκρίνεται να υπάρξει πρόταση για ενιαία ΠΓ, με μικρότερο αριθμό μελών από τη σημερινή, η οποία αριθμεί 29 μέλη, χωρίς να αποκλείεται να υπάρξει και πρόταση για διατήρηση της σημερινής δομής της ΠΓ. Τονίστηκε η επιθυμία όλων η νέα ΠΓ να προκύψει με την ευρύτερη δυνατή συναίνεση.

Με πληροφορίες απο aftodioikisi.gr και left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: