4.6.18

Χωρίς Podemos η νέα κυβέρνηση στην Ισπανία...

Xωρίς μέλη των Podemos η επόμενη κυβέρνηση στην Ισπανία σύμφωνα με την αναπληρώτρια γενική γραμματέα του PSOE, Αδριάνα Λάστρα, απαντώντας χαρακτηριστικά «όχι» σε ερώτηση δημοσιογράφων για το αν...
μέλη των Podemos θα αναλάβουν υπουργικά καθήκοντα.

«Σε λίγες ημέρες θα δοθούν στην δημοσιότητα τα ονόματα όσων θα συμμετέχουν στην κυβέρνηση, μία κυβέρνηση αντιπροσωπευτική και κατά κύριο λόγο σοσιαλιστική» υπογράμμισε η ίδια.

Ο Πέδρο Σάντσεθ, ορκίσθηκε πρωθυπουργός το Σάββατο και πρέπει να σχηματίσει μέχρι τα μέσα της εβδομάδας την καινούρια κυβέρνηση, μετά την πρόταση μομφής κατά του Μαριάνο Ραχόι.

Παράλληλα, η Α.Λάστρα επανέλαβε, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, ότι το κόμμα των Σοσιαλιστών δεν έχει πρόθεση να εξαντλήσει την κοινοβουλευτική θητεία η οποία λήγει το 2020, χωρίς ωστόσο να ανακοινώσει ακριβή ημερομηνία εκλογών.

Κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου του κόμματος Podemos, η εκπρόσωπος των Pdemos, Νοέλια Βέρα, επιβεβαίωσε ότι «ο Πέδρο Σάντσεθ δεν μάς έχει τηλεφωνήσει προς το παρόν».

«Του είπαμε ότι είναι δυνατή η συγκρότηση μίας θαρραλέας, σταθερής κυβέρνησης» σημείωσε η ίδια προσθέτοντας ότι «φαίνεται ότι αυτό δεν ήταν η επιλογή του Π.Σάντσεθ, που θα κατευθυνθεί προς μία κυβέρνηση πιο αποδυναμωμένη, με περισσότερες δυσκολίες στην υιοθέτηση προοδευτικών μέτρων».

Υπενθυμίζεται ότι το PSOE διαθέτει 85 βουλευτές στην ισπανική Βουλή και άλλους 71 οι Podemos...

AΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: