8.6.18

Γυναίκα για πρώτη φορά στο τιμόνι της El Pais...

Σολεδάδ Γκαγιέγο-ΝτίαθΓια πρώτη φορά στα 42 χρόνια της ιστορίας της, η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Ισπανίας, αποκτά διευθύντρια. Πρόκειται για την...
67χρονη Σολεδάδ Γκαγιέγο-Ντίαθ, που εργάζεται στην El Pais από το 1976, λίγο καιρό μετά την ίδρυσή της.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η Σολεδάδ Γκαγιέγο-Ντίαθ, που γεννήθηκε το 1951, θα διευθύνει την ισπανική εφημερίδα την ίδια στιγμή που στην Ισπανία αναλαμβάνει μια κυβέρνηση στην οποία πλειοψηφούν οι γυναίκες.

Ο διορισμός της εγκρίθηκε από τη σύνταξη της εφημερίδας, που περιλαμβάνει σχεδόν 300 δημοσιογράφους, στη διάρκεια ψηφοφορίας στην οποία συγκέντρωσε το 97,2% των ψήφων.

Στη συνέχεια ο διορισμός της εγκρίθηκε και από το διοικητικό συμβούλιο της εφημερίδας, διευκρίνισε εκπρόσωπος του ομίλου Prisa, ιδιοκτήτη της εφημερίδας με τους περισσότερους αναγνώστες στον ισπανόφωνο κόσμο χάρη στις εκδόσεις της στη Λατινική Αμερική.

Η Σολεδάδ Γκαγιέγο-Ντίαθ, εργάζεται στην El Pais από το 1976, αρχικά ως πολιτική συντάκτρια, ενώ στη συνέχεια έκανε μακρά σταδιοδρομία στα διεθνή θέματα ως ανταποκρίτρια στις Βρυξέλλες, το Λονδίνο, το Παρίσι, τη Νέα Υόρκη και το Μπουένος Άιρες.

Υπήρξε επίσης αναπληρώτρια διευθύντρια της εφημερίδας.

Η Σολεδάδ Γκαγιέγο-Ντίαθ διαδέχεται τον Αντόνιο Κάνιο, που είχε τη θέση του διευθυντή από το 2014...

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: