15.6.18

Καμία παρέμβαση Καραμανλή...

Το παρασκήνιο της σχετικής «διαρροής»...

Μια «διαρροή» περί επικείμενης παρέμβασης του Κώστα Καραμανλή σχετικά με τη συμφωνία Ελλάδας – ΠΓΔΜ, κάνει από το βράδυ της Πέμπτης τον γύρο των ΜΜΕ και ιδίως των φίλα...
προσκείμενων στη ΝΔ και στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με τη «διαρροή», ο πρώην πρωθυπουργός θα άνοιγε τα «χαρτιά» του αποδοκιμάζοντας τη συμφωνία που επετεύχθη, ενώ σχετικά με τον τρόπο της παρέμβασης, τα εν λόγω δημοσιεύματα άφηναν ανοιχτό ενδεχόμενο να γίνει ακόμα και «on camera».

Ωστόσο, το ρεπορτάζ διαψεύδει όλες αυτές της φημολογίες. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ο Κώστας Καραμανλής δεν προτίθεται να κάνει καμία παρέμβαση, ούτε γραπτή, ούτε «on camera».

Οι ίδιες πηγές υπογραμμίζουν πως οι εν λόγω «διαρροές» ήταν προϊόν κατασκευής, προκειμένου να μετατραπούν σε μοχλό πίεσης προς τον πρώην πρωθυπουργό, ώστε να εκφράσει τη διαφωνία του με τη συμφωνία.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ altsantiri.gr, στη φημολογία που ξεκίνησε από συγκεκριμένα ΜΜΕ -στενά συνδεδεμένα με την ηγεσία της ΝΔ- φέρεται να έχει παίξει καταλυτικό ρόλο ο εξάδελφος του πρώην πρωθυπουργού, Κώστας Αχ. Καραμανλής, κάτι το οποίο τον έχει φέρει απέναντι ακόμα και τον πατέρα του και πρώην βουλευτή της ΝΔ, Αχιλλέα Καραμανλή.

Όλες αυτές οι παρασκηνιακές πιέσεις και διεργασίες ακόμα και από πρόσωπα του συγγενικού του περιβάλλοντος, έχουν εξοργίσει τον κ. Καραμανλή, κύκλοι του οποίου υπογραμμίζουν τα όσα κατά καιρούς έχουν επαναλάβει: Μοναδικός υπεύθυνος για τη εκπροσώπηση στον Τύπο του πρώην πρωθυπουργού είναι ένας, ο επισήμως ορισμένος υπεύθυνος του γραφείου Τύπου του.

Οι εξελίξεις στο εσωτερικό της ΝΔ αναμένεται να είναι ραγδαίες, καθώς ο Αντώνης Σαμαράς φέρεται να κινεί αρκετά νήματα στο παρασκήνιο. Εκτός αυτού -το οποίο άλλωστε αποτελεί κοινό μυστικό στη «γαλάζια Ιερουσαλήμ»- τα σχέδια για τις επόμενες κινήσεις είναι πολυμέτωπα, καθώς επίκειται ακόμα και η κατάθεση αιτήματος παραίτησης του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου...

altsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: