6.6.18

Ο κ. Κοτζιάς, θα πουλάει με καροτσάκι στην Ομόνοια… τα απόρρητα…

του υπουργείου Εξωτερικών;..

Την απειλή του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, ότι θα δώσει στοιχεία του υπουργείου Εξωτερικών, για το τι καναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, ήταν…
η αφορμή για το σχόλιο του Τάκη Χατζή.

Για το τηλεφώνημα του Ζάεφ που καθυστερεί, κατά τον σχολιαστή του ΣΚΑΙ, ο λόγος είναι ότι περιμένει να δει τι θα γίνει με τα συλαλλητήρια.
Κι έκανε μία πρόβλεψη για το τι θα πει ο Σκοπιανός πρωθυπουργός στον Αλέξη Τσίπρα: Κάντο, για να γλιτώσουμε κι εμείς:

Σαφώς τα συλλαλητήρια έχουν παίξει κάποιο ρόλο στην καθυστέρηση του τηλεφωνήματος του Ζάεφ προς τον Αλέξη Τσίπρα, είναι κι αυτό ένα ζήτημα γιατί έχει κι αυτός εσωτερικά προβλήματα.
Από την άλλη πλευρά να βλέπουμε τον κ. Κοτζιά να επιχειρηματολογεί με τα επιχειρήματα των Σκοπίων είναι επικίνδυνο. Τον ακούσαμε να λέει ότι έχει κι αυτός αρχεία να βγάλει. Τι θα κάνει δηλαδή, θα πουλάει με καροτσάκι στην Ομόνοια τα απόρρητα αρχεία του υπουργείου Εξωτερικών; Είναι σοβαρό τώρα αυτό; Δεν λέγονται αυτά.

Ήθελε, με αυτό που είπε, να ρίξει την ευθύνη στις προηγούμενες κυβερνήσεις της Δεξίας, για την διαπραγμάτευση που έκαναν. Αλλά στην ουσία δεν υπήρχε διαπραγμάτευση. Το μόνο που υπήρχε ήταν μία λίστα με προτεινόμενα ονόματα από τον σουλατσαδόρο της Ευρώπης τον κ. Νίμιτς, τα οποία δεν τα δέχτηκε η ελληνική πλευρά και υπήρξε το βέτο τότε.
Αυτό που θέλω να πω είναι, ότι δεν είναι σοβαρή η αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος. Δεν λες κοίτα τι καναν οι άλλοι, θα σου κάνω κι εγώ τώρα. Εδώ έχουμε νέες συνθήκες.

Εγώ δεν συμφωνώ με τις τακτικές που ακολουθούνται στα εθνικά θέματα. Δεν είναι για παίζουμε και να μοιράζουμε φυλλάδια, ούτε να απειλούμε με αρχεία, ούτε να λέμε περί μακεδονικής γλώσσας. Ούτε η αντιπολίτευση πρέπει να χτίζει τακτικές αντιπολιτευτικής διαδικασίας πάνω σ’ αυτό το θέμα.

Νομίζω, ότι έφτασε στο τέλος αυτή η ιστορία. Δεν ξέρω αν θα υπάρξει συμφωνία, πάντως ότι και να γίνει θα πρόκειται για μία ενδιάμεση συμφωνία, η οποία θα έχει ακυρωτικό χαρακτήρα και θα μπορεί να την ακυρώσει η κυβέρνηση ανά πάσα στιγμή. Άρα, μένουμε στο τηλεφώνημα, που έχει υποσχεθεί για τις επόμενες ώρες ο κ. Ζάεφ.

Ένα τηλεφώνημα είναι, κάντο για να γλιτώσουμε κι εμείς δηλαδή…

Δεν υπάρχουν σχόλια: