14.6.18

Το "μασάζ" πήγε καλά...


Ένας από τους βασικούς παράγοντες που αντιτίθενται στην επίλυση του Μακεδονικού και την εκκίνηση της ευρωατλαντικής πορείας της πΓΔΜ ήταν –και παραμένει- η Ρωσία. 
Για τον λόγο...
αυτό, άλλωστε, την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας περίμενε το δεύτερο και τελευταίο τηλεφώνημα από τον Ζόραν Ζάεφ στο Μέγαρο Μαξίμου, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς βρισκόταν στο αεροπλάνο και κατευθυνόταν προς τη Μόσχα, ώστε να διασφαλίσει ότι παρά την λύση του Μακεδονικού, οι ελληνορωσικές σχέσεις θα παραμείνουν σε καλό επίπεδο. 
Φαίνεται, λοιπόν, ότι το «μασάζ» του επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας προς τον ρώσο ομόλογό του πήγε καλά, καθώς ο Λαβρόφ εμφανίστηκε, όπως έμαθε ο Neo, να κατανοεί απολύτως την ανάγκη της Ελλάδας να εισέλθει η πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, να σταθεροποιηθεί και να αφεθεί πίσω στο «χρονοντούλαπο της Ιστορίας» μία 25ετής διαφορά μεταξύ των δύο χωρών. 
Το ότι το «μασάζ» πήγε καλά, άλλωστε, φαίνεται και από το ότι ο μεν Λαβρόφ επιβεβαίωσε ότι μετά το καλοκαίρι θα έρθει στην Αθήνα, ενώ στο τραπέζι παραμένει για λίγο αργότερα και η πρόσκληση του Αλέξη Τσίπρα να επισκεφθεί το Κρεμλίνο και τον Βλαντίμιρ Πούτιν…

πηγη matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: