7.6.18

Το πενάκι του Λατούφ, ο Μέσι και το φιλικό που δεν έγινε...


Ο Κάρλος Λατούφ είναι ένα από τα διασημότερα και πιο καυστικά πενάκια παγκοσμίως. Ο Βραζιλιάνος σκιτσογράφος έχει σκιτσάρει το...
πολιτικό και επαναστατικό σύμπαν! 

Σκιτσογράφησε για την Αραβική Άνοιξη, την ελληνική κρίση, την χαμό στη Λιβύη, την εκλογή του Τραμπ, το αίμα στη Μέση Ανατολή, τα κινήματα στη Νότια Αμερική, τους διωγμούς από τον Ερντογάν (γι' αυτό και εμποδίστηκε η πρόσβαση στη ιστοσελίδα του από την Τουρκία).

Εδώ και πολλά χρόνια δραστηριοποιείται όχι τόσο μέσω της έντυπης δημοσιογραφίας όσο μέσω του Τουίτερ και γενικότερα του Διαδικτύου γι' αυτό και τα σκίτσα του αναπαράγονται αστραπιαία σε όλον τον κόσμο.

Θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους αντισημίτες του κόσμου (το 2012 πήρε την τρίτη θέση σε μια σχετική λίστα) και ήταν επόμενο να σχολιάσει καυστικά, με το σκίτσο που βλέπετε, τη διεξαγωγή του φιλικού αγώνα Ισραήλ-Αργεντινής που θα γινόταν στην Ιερουσαλήμ.

Τελικά το παιχνίδι, για το οποίο τα εισιτήρια είχαν γίνει ανάρπαστα, ματαιώθηκε ύστερα από έκκληση της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Παλαιστίνης προς τους Αργεντινούς. «Ο Μέσι αποτελεί σύμβολο της αγάπης και της ειρήνης, γι’ αυτό του ζητάμε να μην πάρει μέρος σε ένα παιχνίδι που θα αποτελεί αναγνώριση των εγκλημάτων του Ισραήλ», ανέφερε μήνυμα του πρόεδρου της Ομοσπονδίας Τζιμπρίλ Ραζούμπ. Και η έκκληση εισακούστηκε… 

harddog-sport.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: