10.6.18

Με το όπλο παρά πόδα...


Το ραντεβού των στελεχών του Κινήματος Αλλαγής για το φετινό καλοκαίρι δεν...
θα δοθεί στις παραλίες... Η προγραμματισμένη έξοδος της χώρας από το Μνημόνιο, η πανηγυρική ατμόσφαιρα που ήδη καλλιεργεί η κυβέρνηση, καθώς και ο φόβος αιφνιδιαστικών κινήσεων, στις οποίες άλλωστε αρέσκεται ο πρωθυπουργός, δεν επιτρέπουν χαλάρωση και μεγαλεπήβολους θερινούς σχεδιασμούς για τα επιτελεία του κεντροαριστερού φορέα.

Το πλάνο της ηγεσίας περιλαμβάνει εργασιοθεραπεία, περιοδείες σε όλη την Ελλάδα, επαφές με φορείς και ψηφοφόρους, αλλά και διάφορες προετοιμασίες για τις εκλογές, είτε αυτές γίνουν πρόωρα το 2018 είτε το 2019. Με το όπλο παρά πόδα δηλαδή, με στόχο το Κίνημα Αλλαγής να είναι σε θέση μάχης, όποτε κι αν χρειαστεί.

Εξάλλου η Φώφη Γεννηματά, ούσα υποψιασμένη, έχει προ καιρού σημάνει γενικό συναγερμό, ενώ την περασμένη εβδομάδα, από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής, ανακοίνωσε τους υπευθύνους των επιτροπών συγκρότησης ψηφοδελτίων για τις βουλευτικές και τις αυτοδιοικητικές κάλπες.

Σε παράλληλο επίπεδο, σε φάση ολοκλήρωσης βρίσκεται η πανελλαδική διάρθρωση του νέου κόμματος, αφού οι νομαρχιακές οργανώσεις στήνονται εκ του μηδενός και οι δημοτικές θα προκύψουν μέσα από ανοιχτές διαδικασίες με αρχαιρεσίες μεταξύ των μελών στις 24 Ιουνίου.

Ενδεικτικές του εσωκομματικού πυρετού που επικρατεί είναι η παρουσία κλιμακίων και η διοργάνωση εκδηλώσεων σε νομούς της χώρας, με σκοπό να γίνουν γνωστές στη βάση οι προγραμματικές θέσεις και να εμπεδωθεί το μήνυμα του Κινήματος Αλλαγής για αυτόνομη πορεία και ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών.

Εμφαση δίνεται σε ακροατήρια και περιοχές που άλλοτε αποτελούσαν τη γραμμή πυρός για τη δημοκρατική παράταξη με χαρακτηριστικό παράδειγμα την Κρήτη, στην οποία περιόδευσε ο γραμματέας Μανώλη Χριστοδουλάκης, αλλά και η Β’ Πειραιά, όπου μίλησε την Τετάρτη η Φώφη Γεννηματά.

Στο ίδιο πλαίσιο, αφ’ ενός για να αποσπάσουν κομμάτι των δυσαρεστημένων πολιτών από τον ΣΥΡΙΖΑ που δεν επιθυμούν να ψηφίσουν Ν.Δ. και αφ’ ετέρου για να μπορέσουν να προσεγγίσουν τα χαμηλά και μεσαία στρώματα, οι επιτελείς του Κινήματος Αλλαγής θέτουν ως προτεραιότητα του πολιτικού τους οπλοστασίου ζητήματα οικονομίας, κοινωνικού κράτους και καθημερινότητας. «Ο ΣΥΡΙΖΑ και η Ν.Δ. αποτελούν τις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος της συντήρησης», δήλωσε προ ολίγων ημερών η κ. Γεννηματά.

Ταυτόχρονα, ο Τομέας Επικοινωνίας έσπευδε να δώσει στη δημοσιότητα βίντεο, αναδεικνύοντας με δραματικό τρόπο την ανασφάλεια εξαιτίας της πληθώρας κρουσμάτων εγκληματικότητας του τελευταίου διαστήματος.

Στα υπόλοιπα μείζονα πολιτικά ζητήματα και ειδικότερα στο Μακεδονικό, έπειτα από μια μακρά διαδικασία εσωτερικών αντιπαραθέσεων, οι εταίροι του ομοσπονδιακού φορέα της Κεντροαριστεράς δείχνουν διάθεση συμβιβασμού υπέρ της επίλυσης του ονοματολογικού της γειτονικής χώρας. Ωστόσο, όπως έχουν από κοινού δεσμευτεί, μέχρι να λάβουν την οριστική απόφαση, θα πρέπει προηγουμένως η κυβέρνηση να καταλήξει και να εμφανίσει με κάθε λεπτομέρεια τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ.

Σε ό,τι αφορά τις σχέσεις μεταξύ των κομμάτων και των κινήσεων του εγχειρήματος, οι τριβές και οι εντάσεις παραμένουν ένα υπαρκτό πρόβλημα, που προς το παρόν όμως δεν απειλεί τη γενικότερη συνοχή της ενωτικής πρωτοβουλίας που έλαβαν το ΠΑΣΟΚ, η ΔΗΜΑΡ, το Ποτάμι, το ΚΙΔΗΣΟ και άλλες προσωπικότητες του χώρου.

efsyn


Δεν υπάρχουν σχόλια: