18.6.18

Ο Τσίπρας δήλωσε πως, αν πάρει το Νόμπελ Ειρήνης...


...θα το χαρίσει στον Μητσοτάκη...
Σάλο έχει προκαλέσει η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα πως, αν πάρει το Νόμπελ Ειρήνης, θα το χαρίσει στον Κυριάκο Μητσοτάκη.
 Δεν είναι καθόλου απίθανο να...
πάρει ο Αλέξης Τσίπρας το Νόμπελ Ειρήνης για τη συμφωνία στην ονομασία της ΠΓΔΜ, αν και θα έπρεπε να είχε πάρει το Νόμπελ Λογοτεχνίας για την υπογραφή του στο Μνημόνιο.

Ήδη, υπάρχει η πρόταση του περιοδικού Foreign Policy να δοθεί το Νόμπελ Ειρήνης στον Αλέξη Τσίπρα, ενώ είναι βέβαιο πως θα ακολουθήσουν κι άλλοι.



Ο Αλέξης Τσίπρας είναι το φαβορί για το Νόμπελ Ειρήνης, γιατί υπάρχει φέτος η σκέψη να πρωτοτυπήσουν και να το δώσουν σε κάποιον που δεν έχει αιματοκυλίσει τον πλανήτη, αν και, παραδοσιακά, τα Νόμπελ Ειρήνης δίνονται σε ηγέτες που είναι υπεύθυνοι για τον θάνατο χιλιάδων ανθρώπων.

Προφανώς, δίνουν το Νόμπελ Ειρήνης σε φονιάδες, γιατί σκέφτονται πως, αν δεν σκότωναν αυτοί αβέρτα, μπορεί να έπαιρναν θάρρος οι άλλοι ηγέτες και να είχαμε σκοτωμούς παντού, οπότε προωθούν την ειρήνη δια του πολέμου και τους αξίζει το Νόμπελ.

Το Νόμπελ του Αλέξη Τσίπρα θα είναι το τρίτο για την Ελλάδα -μετά από τα Νόμπελ Λογοτεχνίας στον Γιώργο Σεφέρη και τον Οδυσσέα Ελύτη- αλλά είναι καλό που η Ελλάδα θα πάρει Νόμπελ και σε έναν άλλο τομέα, γιατί στη λογοτεχνία μάλλον δεν θα δει σύντομα Νόμπελ, αφού οι σύγχρονοι Έλληνες λογοτέχνες είναι ή ξεπουλημένοι στις εξουσίες ή γράφουν γυναικεία λογοτεχνία για τις χαζογκόμενες του Facebook ή και τα δυο.

Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε πως, αν πάρει το Νόμπελ Ειρήνης, θα το χαρίσει στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου, ο Αλέξης Τσίπρας θεωρεί πως η επιτυχία του οφείλεται αποκλειστικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη.


Ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται να είπε σε στενό του συνεργάτη πως, αν δεν ήταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρόεδρος της νέας Δημοκρατίας, δεν θα υπήρχε περίπτωση να ήταν σήμερα πρωθυπουργός και να κάνει τη συμφωνία για την ονομασία της ΠΓΔΜ.

Δεν είναι μυστικό πως ο Αλέξης Τσίπρας αποκαλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη «συγκυβερνήτη», γιατί, κάθε φορά που ο Τσίπρας είναι στριμωγμένος, πετάει μια παπαριά ο Μητσοτάκης και τον βγάζει από την δύσκολη θέση.

Οπότε, αν ο Αλέξης Τσίπρας πάρει το Νόμπελ Ειρήνης, θα το χαρίσει στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Γιατί είναι δίκαιο και θα γίνει πράξη.

pitsirikos 

Δεν υπάρχουν σχόλια: