6.6.18

Δεν υπήρξε ποτέ απόφαση για έξοδο στις αγορές...

Τσακαλώτος διαψεύδει Reuters...

Διέψευσε το υπουργείο Οικονομικών δημοσίευμα του Reuters για αναβολή της εξόδου στις αγορές με 10ετές ομόλογο, λόγω της...
αναταραχής στην Ιταλία.

Κύκλοι του υπουργείο ανέφεραν πως για να υπάρξει απόφαση αναβολής θα πρέπει να υπάρξει απόφαση έκδοσης.

Ειδικότερα, οι ίδιοι κύκλοι εξηγούν ότι:

Για να υπάρξει απόφαση αναβολής πρέπει να έχει υπάρξει απόφαση έκδοσης.
Τέτοια απόφαση δεν υπήρξε ποτέ.

Ο ΟΔΔΗΧ έχει τη γενική εντολή από την κυβέρνηση ήδη από πέρυσι το καλοκαίρι να κάνει -όπως έχει ήδη κάνει- δοκιμαστικές εξόδους στις αγορές.

Οι εκδόσεις ομολόγων αποφασίζονται με τεχνοκρατικά κριτήρια από τον ΟΔΔΗΧ, ο οποίος διαθέτει την απαραίτητη εμπειρία και τεχνογνωσία για την επιλογή του κατάλληλου χρόνου.

«Η κυβέρνηση δεν κάνει πολιτική εντυπωσιασμού με εκδόσεις ομολόγων, όπως συνήθιζαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις», αναφέρουν οι ίδιες πηγές του υπουργείου Οικονομικών.

Το ΥΠΟΙΚ απάντησε ουσιαστικά στο πρακτορείο Reuters το οποίο ανέφερε πως οι εξελίξεις στην Ιταλία φαίνεται πως ωθούν την κυβέρνηση να αναβάλει το εγχείρημα για το Φθινόπωρο, όταν και ελπίζει ότι θα έχει διασφαλίσει τη συμφωνία για την περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους.

«Εξετάζαμε την πιθανότητα μιας έκδοσης πριν την ολοκλήρωση του προγράμματος, αλλά οι πρόσφατες αναταράξεις δεν πρόκειται να επιτρέψουν την επιτυχία του εγχειρήματος» σημειώνει στο Reuters κορυφαίος αξιωματούχος της κυβέρνησης. Η Αθήνα έχει μπροστά της να αποπληρώσει δόσεις 15 δισεκατομμυρίων ευρώ πριν από το 2019 με τους Έλληνες αξιωματούχους να λένε ότι η χώρα μπορεί εύκολα να καλύψει τις χρηματοδοτικές της ανάγκες έως το 2020, χωρίς την έκδοση ούτε ενός ομολόγου, χάρη κυρίως στο ταμειακό απόθεμα που έχει εξασφαλιστεί...

Δεν υπάρχουν σχόλια: