4.6.18

Πριν το τέλος του προγράμματος οι αποφάσεις...

...για το χρέος...

Χαμηλούς τόνους στο ζήτημα του ελληνικού χρέους μετά τη νέα άκαρπη συνάντηση του Washington Group το περασμένο Σάββατο κρατάει το Βερολίνο, διαβεβαιώνοντας πως...
οι αποφάσεις θα ληφθούν εγκαίρως και σε κάθε περίπτωση πριν το τέλος του προγράμματος.

«Όλοι οι εμπλεκόμενοι θα εξακολουθήσουν να συζητούν. Εγκαίρως, πριν από την ολοκλήρωση του προγράμματος, θα ληφθεί μια απόφαση τότε, όταν θα είναι διαθέσιμες όλες οι εκθέσεις που είναι απαραίτητες για αυτό. Η απόφαση θα ληφθεί στην βάση αυτών», δήλωσε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών Ζανέτ Σβαμπέργκερ.

Η τοποθέτηση αυτή έρχεται έπειτα από τη νέα αποτυχία να βρεθεί κοινός τόπος μεταξύ του Βερολίνου και του ΔΝΤ για το ζήτημα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους στη συνεδρίαση του Washington Group, στα περιθώρια της συνόδου του G7 το περασμένο Σάββατο, και στον απόηχο των σεναρίων περί μη χρηματοδοτικής συμμετοχής του Ταμείου στο πρόγραμμα.

Όπως έγραψε το Newpost, δεν έχει ακόμη βρεθεί η χρυσή τομή για το ελληνικό χρέος. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ενώ ευρωπαίοι αξιωματούχοι κάνουν λόγο για πρόοδο στις διαβουλεύσεις, το ΔΝΤ κράτησε κλειστά τα χαρτιά του.

Η κατάσταση της διαπραγμάτευσης μοιάζει με ένα σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες και αυτό γιατί τόσο το Βερολίνο, όσο και το ΔΝΤ πρέπει να γεφυρώσουν διαφορές που είναι αρκετά μεγάλες...

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: