8.6.18

Στον εισαγγελέα...



...ο ιδιοκτήτης του χωραφιού στη Νέα Μανωλάδα...


Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης του χωραφιού στη Νέα Μανωλάδα της Ηλείας, όπου είχε στηθεί ο καταυλισμός εκατοντάδων προσφύγων από το...
Μπαγκλαντές και χθες έγινε παρανάλωμα του πυρός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συλληφθείς προς το παρόν κατηγορείται για υγειονομικές και οικοδομικές παραβάσεις και οδηγείται σήμερα ενώπιον του εισαγγελέα.

Περίπου 500 μετανάστες εργάτες γης, που χρόνια τώρα βιώνουν την υπερεκμετάλλευση, είδαν τα πρόχειρα παραπήγματά τους και τα λιγοστά υπάρχοντά τους να γίνονται στάχτη.

Οι άνθρωποι ζούσαν σε άσχημες συνθήκες χωρίς βασικές υποδομές (τουαλέτες κ.λπ.) και χωρίς κανείς υπεύθυνος να κάνει οτιδήποτε για να τις βελτιώσει εδώ και  χρόνια.

Μέσα στον άθλιο καταυλισμό υπήρχαν δεκάδες φιάλες υγραερίου. Ηταν ο μοναδικός τρόπος για να μαγειρεύουν οι εργάτες, αφού ρεύμα δεν υπήρχε.

Κυβερνητικό κλιμάκιο με επικεφαλής την Έφη Αχτσίογλου μετά από επιτόπια αυτοψία δεσμεύτηκε για παροχές, ενημέρωσε τους πληγέντες για τη βοήθεια που θα λάβουν σήμερα και τους καθησύχασε για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί με τα έγγραφά τους, τα οποία κάηκαν.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: