7.6.18

Επιτέλους αδειοδότηση...

pappas-thumb-large-thumb-large-thumb-largeΘέμα ολίγων ημερών είναι η αδειοδότηση πανελλαδικής εμβέλειας τηλεοπτικών σταθμών για πρώτη φορά στην…
ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης. Ο Neo τα γράφει αυτά μπας και τα πιστέψει, γιατί με τόσες αναβολές, αλλά και «τρικλοποδιές», είχαμε όλοι μας ξεχάσει την προσπάθεια να επιβληθεί η νομιμότητα στο τηλεοπτικό τοπίο. 

Ωστόσο, από χθες ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς καταχωρίζεται στην ιστορία ως ο άνθρωπος που κατάφερε να μοιράσει νόμιμες άδειες με διαγωνισμό στους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, έπειτα από δεκαετίες «προσωρινών ρυθμίσεων» και εμβαλωματικών –όσο και ύποπτων- τροπολογιών. 

Για την ακρίβεια, χθες έληξε η προθεσμία υποβολής ενστάσεων και δεν υποβλήθηκε ούτε μία. Αυτό, σε απλά ελληνικά, σημαίνει ότι οι τηλεοπτικοί σταθμοί ΑΝΤ1, ΣΚΑΪ, Epsilon, STAR, ALPHAπρέπει να θεωρούνται ήδη υπερθεματιστές και οι ανακοινώσεις θα γίνουν εντός ολίγων ημερών, όταν και οι 5 σταθμοί θα κληθούν να αρχίσουν να πληρώνουν… τα 35 εκατομμύρια ευρώ σε 10 ισόποσες ετήσιες δόσεις –όσο θα είναι εν ισχύ και η άδειά τους. 

Το μόνο που απομένει πλέον να δει το ΕΣΡ, την ερχόμενη εβδομάδα, είναι αν θα κάνει δεκτή ή όχι την αίτηση αναίρεσης της «Τηλεοπτικής Ελληνικής» (συμφερόντων Βρυώνη), προκειμένου να γίνουν οι τελικές ανακοινώσεις για το πώς αποκρυσταλλώνεται το τηλεοπτικό τοπίο στην Ελλάδα.

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: