18.6.18

Εδώ παπάς, εκεί παπάς, που' ναι ο παπάς;...


Τα επεισόδια στο Πισοδέρι είχαν την «τηλεοπτική» περιγραφή που τους άξιζε (ΒΙΝΤΕΟ)...
Τα επεισόδια που έγιναν χθες στο Πισοδέρι Φλώρινας ανάμεσα στους διαδηλωτές και τα ΜΑΤ είχαν την «τηλεοπτική» περιγραφή που τους άξιζε, μία περιγραφή γνήσια ελληνική (και...
όχι βόρειο-μακεδονική).

«Τον άλλον τον πέταξαν σαν το σκυλί από το βουνό, σαν την πέτρα του έδωσαν μία κλωτσιά... Αυτοί είμαστε, μπράβο μας» έλεγε ο εκφωνητής μπερδεύοντας τα καπνογόνα με τα σύννεφα. «Κοιτάξτε τα αεροπλάνα από πάνω, μέχρι και τα ελικόπτερα ρίχνουν» έλεγε (Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ, ΕΔΩ).

«Ο Θεός είναι μαζί μας γιατί είμαστε χριστιανοί ορθόδοξοι, Έλληνες. Αυτοί είναι προδότες, άθεοι. Ούτε οι Τούρκοι δεν το έκαναν αυτό στην Κύπρο» μετέδιδε με πάθος και συναίσθημα και όσο έβλεπε να αυξάνουν οι viewers στο YouTube τόσο ανέβαζε τόνους: «Κοινοποιήστε το βίντεο να το δουν 10 εκατομμύρια Ελληνες. Εκεί να βλέπει όλη η Ελλάδα, 8 χιλιάδες έχουμε live, ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΙΣΩ, Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΊΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΡΕ ΚΑΘΙΚΙΑ».

Το καλύτερο όμως ήταν με τον παπά του χωριού, όταν ο παπάς άρχισε να ανεβαίνει το λόγγο. Εκεί η ένταση έφτασε στο αποκορύφωμά της.

«Ανεβαίνει ο παπάς πάνω. Κοιτάξτε τον παπά που ανεβαίνει πάνω. Πίσω από το δέντρο είναι ο παπάς. Θα μείνει η εκκλησία χωρίς παπά. Θα μας σκοτώσουν και τον παπά. Στον παπά πάει τώρα, στον παπά, πάει ο παπάς, εκεί μέσα στα δέντρα»...

Δεν περιγράφω άλλο, δεν περιγράφω...

Δημήτρης Κανελλόπουλος

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: