16.6.18

Μέσι για κλάματα...


... Ισλανδία ...για φίλημα...
Μετά την βραδιά θριάμβου του Ρονάλντο, ακολούθησε το απόγευμα του Σαββάτου, το νέο δράμα του Λίονελ Μέσι με την φανέλα της εθνικής Αργεντινής. Ο μεγάλος σταρ ήταν...
ο αρνητικός πρωταγωνιστής στο ...πατατράκ της πρεμιέρας με το 1-1 με την Ισλανδία στην Μόσχα και η διοργάνωση αρχίζει με γκρίνια και για την ομάδα του και για τον ίδιο.

Ο Μέσι όχι μόνο απέτυχε να ηγηθεί στην προσπάθεια της Αργεντινής στο σύνολο του ματς, αλλά έχασε και τη μεγάλη ευκαιρία στα μέσα του δεύτερου μέρους, όταν το πέναλτι που εκτέλεσε,  απέκρουσε ο Χάλντορσον. Το... κερασάκι στην τούρτα.

Οι Ισλανδοί πήραν άξια  τον βαθμό. Έπαιξαν οργανωμένη και «διαβασμένη» άμυνα κι αντιμετώπισαν  τον Μέσι με ένα σύνθετο μαρκάρισμα, που τον «έπνιξε» από νωρίς. Για 90 λεπτά συν τις καθυστερήσεις έμειναν συγκεντρωμένοι στην τακτική τους, δεν φοβήθηκαν καθόλου τον αντίπαλο και συνέχισαν από εκεί που σταμάτησαν στο Euro 2016, στα γήπεδα της Γαλλίας.

Όλα ξεκίνησαν ονειρικά για την Αργεντινή, που προηγήθηκε στο 19΄με εξαιρετικό σουτ του Αγκουέρο μέσα  από την περιοχή, αλλά οι Ισλανδοί αντέδρασαν αμέσως. Βγήκαν σωστά μπροστά και στο 23΄σε μια φάση διαρκείας, ο Φινγκόμπασον με κοντινό σουτ ισοφάρισε.

Η αλήθεια είναι πως πριν από τα δύο γκολ, αλλά και λίγο πριν την λήξη του ημιχρόνου, η Ισλανδία ήταν που έχασε τις δύο μεγαλύτερες ευκαιρίες στο πρώτο 45λεπτο, σε αντίστοιχες αντεπιθέσεις.

Από το  1-1 μέχρι και το τέλος του ματς, η Αργεντινή προσπαθούσε με συντριπτική κατοχή να σπάσει την «σιδερένια» αμυντική διάταξη των Ισλανδών, αλλά μάταια. Ο Μέσι έχασε το πέναλτι, οι αλλαγές του Σαμπάολι δεν άλλαξαν κάτι και με εξαίρεση κάποια σουτ, ουσιαστικές ευκαιρίες δεν υπήρξαν.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων: 
ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ (Χ. Σαμπάολι): Καμπαγέρο, Σάλβιο, Οταμέντι, Ρόχο, Ταλιαφίκο, Μασκεράνο, Μπίλια(54΄Μπανέγα), Μέσα(84΄Ιγκουαίν), Ντι Μαρία(75΄Παβόν), Μέσι, Αγκουέρο

ΙΣΛΑΝΔΙΑ (Χ. Χάλγκριμσον): Χάλντορσον, Μάνιουσον, Ρ. Σίγκουρντσον, Άρνασον, Σόεφαρσον, Χάλφρεντσον, Γ. Σίγκουρντσον, Φινγκόμπασον (89΄ Σιγκούνταρσον), Γκούναρσον(76' Σκούλασον), Γκούτμουντσον(63΄Γκίσλασον), Μπιάρνασον


efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: