3.6.18

Ανέστειλαν την απεργία...

...οι εργαζόμενοι στις προβλήτες της Cosco...

Σε αναστολή των απεργιακών τους κινητοποιήσεων προχώρησαν οι...
εργαζόμενοι στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά (ΣΕΠ)-θυγατρική της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά, ωστόσο δηλώνουν ότι θα επανέλθουν σε νέες κινητοποιήσεις από την Τετάρτη 6 Ιουνίου.

Την απόφαση για την αναστολή έλαβε ομόφωνα η γενική συνέλευση του σωματείου τους ΕΝΕΔΕΠ την Παρασκευή το βράδυ και έτσι από το Σάββατο 1η Ιουνίου και οι δυο προβλήτες λειτουργούν κανονικά. Σημειώνεται ότι το βράδυ της Παρασκευής το Πρωτοδικείο Πειραιά έκρινε παράνομη την απεργία που είχε κηρύξει το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, όπως είχε κάνει και την προηγούμενη ημέρα.

Ο πρόεδρος του Σωματείου, Μάρκος Μπεκρής, μιλώντας στη γενική συνέλευση τόνισε ότι «ήδη μετράμε θετικά αποτελέσματα, με την ενότητά μας σπάσαμε το όργιο τρομοκρατίας της εργοδοσίας, τσακίσαμε τους απεργοσπαστικούς μηχανισμούς και καταφέραμε το σωματείο να πατήσει γερά το πόδι του στους χώρους δουλειάς».

Το μεγάλο απεργιακό αγώνα που έδωσαν οι εργαζόμενοι στις προβλήτες της Cosco χαιρέτισε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, Νίκος Ξουράφης, και ανέφερε ότι το ΕΚΠ, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ και τα ταξικά σωματεία του Πειραιά θα βρίσκονται στο πλευρό τους όποια απόφαση και να πάρουν για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων τους.

Οι εργαζόμενοι που στην πλειονότητά τους ανήκουν σε εργολαβικές εταιρείες ζητούν υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις, καμία μορφή ελαστικής εργασίας, πλήρης απασχόληση για όλους, ενιαία Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας, βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα.

Χριστίνα Παπασταθοπούλου

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: