9.6.18

Αγώνας για την εξάλειψη των διακρίσεων...


Δυνατό μήνυμα κατά των διακρίσεων και υπέρ μιας κοινωνίας ισονομίας, συμπεριληπτικής και χωρίς αποκλεισμούς έστειλαν οι οργανώσεις του ΛΟΑΤΚΙ κινήματος που...
αγκαλιάζει πια κάθε κοινωνικό πεδίο: εργασιακό χώρο, σχολείο, οικογένεια, πρόσφυγες, αστυνομία, επαγγελματίες ψυχικής υγείας, ηλικιωμένους, νέους, ΑμεΑ, άτομα με αυξημένο σωματικό βάρος, κ.λπ.

Ο εκπρόσωπος του Thessaloniki Pride ανακοίνωσε ότι για πρώτη φορά επελέγη ελληνική πόλη για να διοργανωθεί το EuroPride. Είναι η Θεσσαλονίκη το 2020.

Αγώνα για την εξάλειψη των διακρίσεων που βιώνουν τα παιδιά των ΛΟΑΤΚΙ οικογενειών ζήτησαν εν όψει της αναμόρφωσης του οικογενειακού δικαίου τον Αύγουστο Οικογένειες-Ουράνιο Τόξο.

Ένα μεγάλο «συγγνώμη» για όσα υπέφερε η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα από την αστυνομία ζήτησε η Δράση Αστυνομικών για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΔΑΔΑ) και υποσχέθηκε ότι θα κάνει τα πάντα για να αλλάξει η Ελληνική Αστυνομία.

«Στεκόμαστε δίπλα στα ΛΟΑΤΚΙ παιδιά μας, στο δικαίωμα που έχει κάθε άνθρωπος στην ελευθερία να εκφράσει τη σεξουαλική του ταυτότητα και την ταυτότητα φυλου. Ξεφαντώστε, διεκδικήστε, κάντε τους κακούς να ανησυχούν», ήταν το μήνυμα της ομάδας Περήφανοι Γονείς.

Τη δέσμευση ότι θα ξεκινήσει η συζήτηση για τον πολιτικό γάμο και την παιδοθεσία των ΛΑΟΤΚΙ οικογενειών, εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος από την εξέδρα του Athens Pride, την πρώτη φορά που ανεβαίνει στην σκηνή, κυβερνητικός αξιωματούχος. «Έχουμε κάνει πολλά βήματα, μένουν να γίνουν περισσότερα για την κοινωνία. Η κυβέρνηση είχε δηλώσει ''παρούσα''», συμπλήρωσε.

«Πρέπει τη διαφορετικότητα να την κάνουμε κανονικότητα» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.

Μήνυμα στήριξης εκ μέρους του Ευρωκοινοβουλίου έδωσε ο εκπρόσωπος του Γραφείου Τύπου στην Ελλάδα, Χάρης Κούλουρος και ζήτησε να μετέχουν οι πολίτες στις επόμενες ευρωεκλογές.

⇒Το 14ο Athens Pride συνεχίζει με τη μεγάλη πορεία για την εξάλειψη των διακρίσεων σε βάρος των ΛΟΑΤΚΙ, για δεύτερη χρονιά στην πλατεία Συντάγματος.

Τα περίπτερα των οργανώσεων και των υποστηρικτών, μεταξύ των οποίων η «Εφ.Συν.» που συμμετέχει σταθερά με περίπτερο στη διοργάνωση από την πρώτη στιγμή της κυκλοφορίας της, άνοιξαν από το πρωί.

Από το μεσημέρι πραγματοποιούνται δραστηριότητες στην πλατεία, πριν από τη μεγάλη γιορτινή πορεία διεκδίκησης των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ και μνήμης για την εξέγερση των ΛΟΑΤΚΙ στο μπαρ Stonewall της Νέας Υόρκης τον Ιούνιο του 1969.

Μετά την πορεία θα ακολουθήσει πάρτι με τη συμμετοχή, μεταξύ άλλων, της Μαρίνας Σάττι, της Ευρυδίκης και της Ελεονώρας Ζουγανέλη.



Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: