17.6.18

Με σιγουριά και ποιότητα οι Κροάτες...


Με αυτοπεποίθηση και... χωρίς υπερβολές, η έτσι κι αλλιώς ποιοτική Κροατία ήταν αρκούντως πειστική κι έκανε το ιδανικό ξεκίνημα το βράδυ του Σαββάτου, με...
το 2-0 επί της Νιγηρίας στο Καλίνιγκραντ, για την πρώτη αγωνιστική του τέταρτου ομίλου. Οι Κροάτες μετά την ισοπαλία της Αργεντινής με την Νιγηρία, πήραν... αέρα για την πρόκριση.

Πάντως μέχρι το 1-0 στο 32΄, που ήρθε από κόρνερ και τη μπάλα να κοντράρει στο πόδι του Ετέμπο από την κεφαλιά του Μάτζουκιτς για να καταλήξει στα δίχτυα, η Νιγηρία έδειξε ικανή να διεκδικήσει κάτι καλύτερο.

Το ματς ήταν αρκετά ανοιχτό στο πρώτο ημίωρο, υπήρξαν στιγμές και για τις δυο ομάδες, αλλά φάνηκε πως το πρώτο γκολ στάθηκε κομβικό. Έδωσε μεγαλύτερη σιγουριά στην ομάδα του Ντάλιτς, που σε συνδυασμό πάντα με το περίσσευμα ποιότητας που διαθέτει, την έκανε σιγά – σιγά κυρίαρχη στον αγωνιστικό χώρο.

Το δεύτερο μέρος κινήθηκε σε πιο χαμηλούς ρυθμούς, με την Κροατία να μην κινδυνεύει και τελικά το αποτέλεσμα κρίθηκε με την εκτέλεση πέναλτι του Μόντριτς στο 72΄. Πέναλτι που δόθηκε όταν ο Εκόνγκ το παράκανε σε ένα κόρνερ με το κράτημα στον Μάτζουκιτς κι έδωσε το δικαίωμα στον Βραζιλιάνο Ρίτσι, να δείξει την άσπρη βούλα.

Θα πρέπει πάντως να σημειώσουμε πως οι Νιγηριανοί έδειξαν καλά στοιχεία και ίσως η νευρικότητα που τους κυρίευσε μετά το 1-0, να ήταν το καθοριστικό στοιχείο για να μη βρουν τελικά τρόπο να βγάλουν αντίδραση. Κάτι που δείχνει και τι χρειάζεται να βελτιώσουν στην συνέχεια, από ψυχολογικής πλευράς.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΚΡΟΑΤΙΑ (Ζ. Ντάλιτς): Σούμπασιτς, Βρσάλικο, Βίντα, Λόβρεν, Στρίνιτς, Ράκιτιτς, Μόντριτς, Κράμαριτς (60΄Μπρόζοβιτς), Πέρισιτς, Ρέμπιτς (78΄Κόβασιτς), Μάντζουκιτς (86΄Πιάτσα).

ΝΙΓΗΡΙΑ (Ρ. Γκέρνοτ): Ουζόχο, Σέχου, Μπαλογκάν, Εκόνγκ, Ιντόβου, Ντίντι, Ετέμπο, Μίκελ (88' Νουάνκο), Μόουζες, Ιγουόμπι (62΄Μούσα), Ιγκάλο (75΄Ιχεανάτσο).

Δεν υπάρχουν σχόλια: