12.6.18

Τα «μαθηματικά» Παπανάτσιου για τον ΕΝΦΙΑ...

Να διασκεδάσει τις εντυπώσεις αναφορικά με την αύξηση του ΕΝΦΙΑ σε αρκετές περιοχές της χώρας και ιδίως σε...
υποβαθμισμένες συνοικίες που επιφέρει το νέο πολυνομοσχέδιο επιχείρησε η κυρία Κατερίνα Παπανάτσιου.

Η υφυπουργός Οικονομικών επικαλέστηκε συγκεκριμένα παραδείγματα, προκειμένου να πείσει ότι ο φόρος ακινήτων είτε θα έχει μικρή αύξηση είτε θα παραμείνει σταθερός. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα παραδείγματα της κυρίας Παπανάτσιου:

- Στον Αγιο Ιωάννη Ρέντη υπάρχουν 8 ζώνες. Στις 7 ο ΕΝΦΙΑ παραμένει ίδιος και σε μια πέφτει. Στις αντικειμενικές υπάρχει μείωση σε 2 ζώνες, σε 2 παραμένουν ίδιες και σε 4 ανεβαίνουν κατά 50 ευρώ χωρίς ωστόσο να επηρεάζουν τον επιβαλλόμενο φόρο

- Στην Νίκαια υπάρχουν 15 ζώνες. Οι 4 εξ αυτών διατηρούν την ίδια αντικειμενική. Σε 9 η αντικειμενική αυξάνεται κατά 50 ευρώ και σε 2 κατά 100 ευρώ χωρίς να επηρεάζεται ο ΕΝΦΙΑ.

- Στο Περιστέρι αυξάνονται οι αντικειμενικές και στις 17 ζώνες. Στις 4 κατά 50 ευρώ, στις 13 κατά 100 ευρώ. Σύμφωνα με την κυρία Παπανάτσιου ο ΕΝΦΙΑ θα αυξηθεί σε 5 ζώνες με μικρή όμως άνοδο στο κλιμάκιο του συντελεστή.

- Στην Καλλιθέα, σε μια ζώνη η αντικειμενική πέφτει κατά 300 ευρώ, 4 παραμένουν σταθερές, 7 αυξάνονται κατά 50 ευρώ, 1 κατά 100 ευρώ και μια κατά 500 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι σε 12 ζώνες ο φόρος παραμένει σταθερός, σε μια αυξάνεται και σε μια μειώνεται.

- Στον Κορυδαλλό στις 8 ζώνες δεν επέρχεται μεταβολή στον συντελεστή ΕΝΦΙΑ

- Σταθερός ο ΕΝΦΙΑ παραμένει και στις 13 ζώνες του Δήμου Βύρωνα

- Χωρίς μεταβολή θα επιβληθεί ο φόρος και στις 8 ζώνες της Καισαριανής...

Δεν υπάρχουν σχόλια: