7.6.18

Μπορεί ο Σάντσεθ να φέρει κάτι καινούργιο;...

Πέδρο ΣάντσεθΣε όλην την πορεία της πολιτικής του σταδιοδρομίας, ο Πέδρο Σάντσεθ έχει αποδείξει πως έχει καταφέρει να...
μετατρέψει σε επιτυχία την αποτυχία του.

Μολονότι δύο φορές στην αρχή δεν εξελέγη βουλευτής, κατόρθωσε μετά λίγο καιρό να κληρονομήσει την έδρα. Αργότερα, αν και προωθήθηκε ως «μεταβατικός» Γ.Γ. του PSOE, κατόρθωσε να επιβληθεί στους «βαρόνους» του κόμματος.

Και, ενώ ηττήθηκε –με τη χειρότερη επίδοση στην ιστορία του κόμματος—σε δύο εκλογές, τώρα ορκίζεται πρωθυπουργός.

Εν τούτοις τώρα, ως πρωθυπουργός, καλείται να επιτύχει στο έργο του και να αναστρέψει την πτωτική πορεία του κόμματος και της εικόνας του.

Ομως μπορεί, με τα σημερινά δεδομένα, ο Σάντσεθ να χαράξει μία επιτυχημένη πολιτική με δεδομένο ότι οι στόχοι στη βραχύβια κυβέρνησή του -τόσο βάσει του προδιαγεγραμμένου θεσμικού χρόνου της όσο και λόγω μίας ενδεχόμενης σύντομης προσφυγής στις κάλπες- είναι πρώτιστα ένα καλό αποτέλεσμα στις περιφερειακές και ευρωπαϊκές εκλογές τον Μάιο του 2019, που θα αποτελέσει ίσως και το εφαλτήριο για μία επόμενη νίκη στις βουλευτικές εκλογές;

Για να γίνει τούτο, ο Σάντσεθ θα πρέπει να ανατρέψει την πολιτική γραμμή του προκατόχου του, Μαριάνο Ραχόι, και μάλιστα σε όλα τα επίπεδα.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο του Γιώργη- Βύρωνα Δάβου εδώ

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: