6.6.18

Ανακαλούνται 60.000 Audi...

Την ανάκληση περίπου 60.000 πετρελαιοκίνητων οχημάτων Audi A6 και Α7 σε ολόκληρη την Ευρώπη ζήτησαν οι γερμανικές αρχές, καθώς διαπιστώθηκε ότι...
φέρουν ένα παράνομο λογισμικό το οποίο παραποιεί το επίπεδο των εκπομπών ρύπων, προσθέτοντας ακόμη ένα πλοκάμι στο σκάνδαλο με τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία.

Όπως ανακοίνωσε η η γερμανική ομοσπονδιακή υπηρεσία αυτοκινήτου ΚΒΑ, η Audi, του ομίλου Volkswagen, ήδη από τις αρχές Μαΐου είχε ενημερώσει ότι αναβάλει την παράδοση στους πελάτες της ορισμένων οχημάτων A6/A7, διότι διαπίστωσε «κάποιες παρατυπίες» στους κινητήρες ντίζελ.

Το πρόβλημα αφορούσε το λογισμικό των πετρελαιοκινητήρων V6 και εντοπίστηκε «κατά τη διάρκεια ελέγχων στο πλαίσιο εσωτερικής έρευνας», ενώ η KBA είχε ήδη ξεκινήσει δική της έρευνα καθώς υπήρχαν «υποψίες εξαπάτησης».

Από τα 60.000 οχήματα που ανακαλούνται τα 33.000 κυκλοφορούν στη Γερμανία.

Η Audi διαβεβαίωσε ότι εργάζεται για την αναβάθμιση του λογισμικού της.

Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, το πρόβλημα αφορά το σύστημα AdBlue, του υδατικού διαλύματος που «αναπνέει» το διοξείδιο του αζώτου και το μετατρέπει σε υδρατμούς και αβλαβές άζωτο.

Το σύστημα διαχείρισης του κινητήρα φροντίζει ώστε το υγρό να ψεκάζεται σε μικρότερη ποσότητα, για να περιορίζεται η κατανάλωσή του, μεταξύ δύο τεχνικών ελέγχων, κάτι που σημαίνει ότι παράγονται περισσότεροι ατμοσφαιρικοί ρύποι.

Οι γερμανικές αρχές απειλούσαν από τον Φεβρουάριο με μαζικές ανακλήσεις οχημάτων τις γερμανικές εταιρείες Daimler και VW –η μητρική της Audi– λόγω των προβλημάτων που εντοπίστηκαν στο σύστημα AdBlue...

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: