27.5.18

Ντεσιμπέλ εναντίον ακροδεξιάς...

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ - ΒΙΝΤΕΟ

Περίεργη ήταν η σημερινή ημέρα για το Βερολίνο, καθώς η πόλη γέμισε από...
δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές. Οι ακροδεξιοί του AfD επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν αντιμεταναστευτική φιέστα και οι αντιφασίστες ακτιβιστές έδωσαν τη δική τους απάντηση. Φυσικά, η μουσική είχε πρωταγωνιστικό ρόλο.




Η ομάδα «Reclaim Club Culture», στην οποία συμμετέχουν 120 κλαμπ, διοργανωτές, φεστιβάλ, ντι τζέι και καλλιτέχνες είχε προαναγγείλει ένα φρενήρες πάρτι ηλεκτρονικής μουσικής σε όλη σχεδόν την πόλη με στόχο να καλυφθούν τα ακροδεξιά συνθήματα και οι ομιλίες των ηγετών του AfD. Κάτι που κατάφεραν με τρόπο μοναδικό.


«Θα κάνουμε τα πάντα την Κυριακή, κάτι που σημαίνει ότι θα έχουμε πολύ μεγάλες ποσότητες ηχείων και πολλά ντεσιμπέλ γεμάτα μπάσο. Σκοπεύουμε να διαδηλώσουμε μαζί με χιλιάδες ανθρώπους και να αντιμετωπίσουμε τους Ναζί του AfD και τους υποστηρικτές τους».

Σήμερα πραγματοποιήθηκαν συνολικά αντιφασιστικές δράσεις σε 13 σημεία της γερμανικής πρωτεύουσας με κεντρικά συνθήματα «Η ναζιστική προπαγάνδα δεν είναι δικαίωμα» και «Όλο το Βερολίνο είναι εναντίον του AfD».



Πολύχρωμες δράσεις με ντι τζέι να παίζουν πάνω σε πλοία στον ποταμό Σπρέε, ενώ τεράστια ηχεία σε δρόμους και μαγαζιά κάλυψαν τις ομιλίες και τις φωνές των συγκεντρωμένων ακροδεξιών.

«Μπάσο ενάντια στο μίσος» το όνομα της καμπάνιας και το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό!

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: