30.5.18

Μεγάλη επιχείρηση στο Παρίσι...

Εκκενώθηκε ο αυτοσχέδιος καταυλισμός Μιλενέρ...

Η γαλλική αστυνομία υποχρέωσε σήμερα εκατοντάδες μετανάστες να εκκενώσουν τον αυτοσχέδιο καταυλισμό Μιλενέρ, στο Παρίσι. Σύμφωνα με την δήμαρχο του Παρισιού, Αν Ινταλγκό, περίπου...
1.000 από τους 1.600 καταγεγραμμένους μετανάστες του καταυλισμού, επιβιβάστηκαν σε λεωφορεία με προορισμό 24 χώρους φιλοξενίας στην πόλη, ενώ για τα ασυνόδευτα παιδιά, τις γυναίκες και τις οικογένειες προβλέπονται ειδικές εγκαταστάσεις. 

Πρόκειται για την 34η εκκένωση καταυλισμού στη χώρα, από το 2015, με τις αρχές να έχουν προαναγγείλει και άλλες παρόμοιες ενέργειες. 

«Η αστυνομία είναι προσηλωμένη στην αποτροπή δημιουργίας παρόμοιων καταυλισμών», διαβεβαίωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Ζεράρ Κολόμπ. Από το ξέσπασμα της μεταναστευτικής κρίσης, το 2015, υπολογίζεται πως περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι έχουν φτάσει στη γηραιά ήπειρο από την Αφρική και τη Μέση Ανατολή, σε αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής. Στη Γαλλία, οι περισσότεροι μετανάστες εγκλωβίζονται στο λιμάνι του Καλαί, όπου οι αρχές είχαν προβεί σε αντίστοιχες επιχειρήσεις το 2016. 

Άθλιες συνθήκες υγιεινής και εντάσεις 

Ο καταυλισμός Μιλενέρ είναι ο μεγαλύτερος από τους τρεις συνολικά που έχουν διαμορφωθεί στο Παρίσι - οι άλλοι δύο βρίσκονται στο 18ο διαμέρισμα και δίπλα στο κανάλι Σεν Μαρτέν. Αξιωματούχοι και μη κυβερνητικές οργανώσεις υπολογίζουν πως περισσότεροι από 2.700 μετανάστες ζουν στην πόλη χωρίς τα απαραίτητα έγγραφα, ελπίζοντας σε μία καλύτερη τύχη. «Πιστεύω ότι θα μπορούσαμε να τους είχαμε προσφέρει καταφύγιο νωρίτερα αντί να περιμένουμε τόσους μήνες», δήλωσε χαρακτηριστικά η Ινταλγκό μετά την εκκένωση του Μιλενέρ, η οποία κατηγορεί τον υπουργό Κολόμπ για αδράνεια στο ζήτημα, την ίδια ώρα που ο υπουργός επιρρίπτει τις ευθύνες στη δήμαρχο του Παρισιού...

lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: