29.5.18

Ανησυχεί η Αθήνα για την Ιταλία...

Η πολιτική κρίση στην Ιταλία και η αναταραχή στις χρηματοπιστωτικές αγορές προβληματίζουν την ελληνική κυβέρνηση σε μια λεπτή φάση κατά την οποία αναμένεται το...
κλείσιμο της τέταρτης αξιολόγησης και αναζητείται ο τρόπος ελάφρυνσης του χρέους.

Διά στόματος του κυβερνητικού εκπροσώπου η Αθήνα δηλώνει ότι δεν έχει αλλάξει τα σχέδια της για επιστροφή στις αγορές ομολόγων φέτος, παρά την αναταραχή στις χρηματοπιστωτικές αγορές λόγω της πολιτικής κρίσης στην Ιταλία.

Μιλώντας στην ΕΡΤ 1 ο Δημήτρης Τζανακόπουλος εξέφρασε σήμερα τον προβληματισμό και την ανησυχία του για τις εξελίξεις στη γειτονική χώρα, αλλά δήλωσε ότι δεν υπάρχει ανάγκη να αλλάξουν τα ελληνικά σχέδια για έξοδο από το τρίτο πρόγραμμα στα τέλη Αυγούστου.

Εμφανίστηκε σίγουρος πως η Ευρωζώνη, η ΕΚΤ και οι Θεσμοί έχουν τα μέσα να αντιμετωπίσουν τις αναταράξεις στις αγορές και επισήμανε πως είναι ένας λόγος για να ληφθούν πιο τολμηρές αποφάσεις για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους και την έξοδο της Ελλάδας από τα προγράμματα.

Την ίδια ώρα ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, συνέδεσε ευθέως τις εξελίξεις στη Ρώμη με την κατάσταση στην Ελλάδα λέγοντας ότι «η χώρα μας επιθυμεί μια σταθερή, δημοκρατική, φιλοευρωπαϊκή Ιταλία», γιατί διαφορετικά, όπως σημείωσε, ενδεχομένως να επηρεαστεί αρνητικά η προοπτική της ελληνικής οικονομίας.

«Αυτή η οικονομική κατάσταση ίσως δημιουργήσει πρόσθετα προβλήματα για εμάς» είπε ο κ. Κοτζιάς υποστηρίζοντας παράλληλα πως τα τελευταία χρόνια η Ιταλία «δυστυχώς ... δεν είναι πλέον η χώρα όπου παράγονται οι μεγάλες ευρωπαϊκές ιδέες».

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών έκανε τις παραπάνω δηλώσεις από το Βερολίνο, όπου συναντήθηκε σήμερα στο Βερολίνο με τον Γερμανό ομόλογό του, Χάικο Μάας, με ατζέντα τρέχοντα ζητήματα ευρωπαϊκής και διεθνούς πολιτικής, τις διμερείς σχέσεις και το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: