28.5.18

Μαθήματα πατριωτισμού και ακροδεξιάς...

...από Βορίδη σε ΣΥΡΙΖΑ...

Μπορεί να έχει περάσει μία εβδομάδα από τη στιγμή της επίθεσης στον Γιάννη Μπουτάρη, ο απόηχος όμως καθώς και τα βαθύτερα αίτιά της, ακόμα μένουν. Και βεβαίως προσανατολίζονται στη Νέα Δημοκρατία, από την...
οποία προήλθαν και ακρότητες στελεχών της, τα οποία επιδοκίμασαν την επίθεση αυτή.

Έτσι λοιπόν η ερώτηση γύρω από την επίθεση, είναι μάλλον αναγκαία σε κάθε συνέντευξη «γαλάζιου» στελέχους, και έτσι έγινε στην περίπτωση του Μάκη Βορίδη. Ερωτώμενος από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο βουλευτής της ΝΔ υπογράμμισε ότι «οι συγκεκριμένες πράξεις ήταν ακραίες και καταδικάστηκαν από την Νέα Δημοκρατία χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις. Το αν οι συγκεκριμένοι δράστες ήταν ακροδεξιοί, αυτό δεν το γνωρίζω. Διάβασα ότι ο ένας από αυτούς πράγματι ήταν μέλος της Χρυσής Αυγής, ένας άλλος ήταν ποινικός, ο οποίος μάλιστα διέπραξε εν συνεχεία και άλλα ποινικά αδικήματα».

Σύμφωνα με τον Μάκη Βορίδη, «σε πάρα πολλούς δεν αρέσουν οι δηλώσεις του κ. Μπουτάρη», ωστόσο υπογραμμίζει, ότι «αυτοί, οι πάρα πολλοί, δεν του επιτέθηκαν και δεν είναι ακροδεξιοί, είναι ένθερμοι πατριώτες» και κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «ταυτίζει τη φιλοπατρία με την άκρα Δεξιά και εκμεταλλεύεται αξιοκατάκριτα περιστατικά για να βαρύνει τη διαίρεση».

altsatiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: