27.3.18

Ποιος χρηματοδοτεί αυτή την εφημερίδα;...

Μια εβδομάδα στα περίπτερα έκλεισε  η ημερησια εφημερίδα «ΜΠΑΜ» (από χθες μίκρυνε και το σχήμα της) και η αίθoυσα σύνταξης απαντά σε δεκάδες μηνύματα και...
...τηλεφωνήματα που δέχτηκαν. Συγκεκριμένα μεταξύ άλλων σε σχετικό σημείωμα στο fb αναφέρεται:  

" Οι απορίες σας μετά τις ευχές και τα συγχαρητήρια για την έκδοσή μας ήταν κυρίως οι εξής δυο:
α) Ποιος χρηματοδοτεί αυτή την εφημερίδα
β) Προς τα που "κλείνει" πολιτικά η εκδοσή μας
Σε όλους -έναν προς έναν- απαντήσαμε προσωπικά. Έφτασε νομίζω η ώρα να γράψουμε και δημόσια κάποια πράγματα..

Οι εκδότες της εφημερίδας -όπως γνωρίζετε- είναι δυο νέοι άνθρωποι που προέρχονται.. από τον χώρο της δημοσιογραφίας. Δυο άνθρωποι, οι οποίοι ΧΩΡΙΣ ΧΟΡΗΓΟ, ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ (ΥΠΟ)ΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ, αλλά και ΧΩΡΙΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗ, έκαναν το όνειρό τους πραγματικότητα, φτιάχνοντας μια εξαιρετική έκδοση (κατά γενική ομολογία) με τις δικές τους οικονομίες και με πολύ προσωπικό ρίσκο.

Στην εφημερίδα μας εργάζονται απολυμένοι από τα γνωστά μέσα εκδοτών - επιχειρηματιών που κλείδωσαν ή πούλησαν τα έντυπά τους, με αποτέλεσμα σε ένα βράδυ να βρεθούν οι συναδελφοί μας στο δρόμο.

Η εφημερίδα για όσους μας κάνατε την τιμή να την προμηθευτείτε έχει άποψη, έχει πρωτογενή ύλη, έχει έγκυρο και αποκλειστικό αστυνομικό και δικαστικό ρεπορτάζ, είναι καλοστημένη και φροντισμένη με μεράκι. Ένα πακέτο από πολλά "συν" που κέντρισε από την πρώτη μέρα όλες τις τηλεοπτικές εκπομπές από το σύνολο των ελληνικών καναλιών αλλά και το διαδίκτυο, τα οποία αναπαρήγαγαν με ή άνευ πηγής τα θέματά μας. Ευχαριστούμε όλους τους συναδέλφους που μας αναπαρήγαγαν, αλλά ιδιαίτερα, ευχαριστούμε όσους ανέφεραν το όνομα της εφημερίδας και μας τίμησαν.

Αυτή η εφημερίδα είναι παιδί μας. Κυριολεκτικά παιδί μας. Και όπως όλα τα παιδιά, όταν γεννιούνται και προσπαθούμε να τα φροντίσουμε, μας ξενυχτάει. Άλλες φορές λόγω μιας "ιωσούλας" και άλλες -τις περισσότερες- λόγω αγωνίας για το πως θα εξελιχθεί η επόμενη μέρα μετά το "κλείσιμο" της ύλης και της εκτύπωσης στο πιεστήριο. Αγωνιούμε για το αν θα τα καταφέρουμε να έχουμε τις επιθυμητές πωλήσεις για ακόμα μια μέρα για να μπορέσουμε την επόμενη να το φροντίζουμε, με την ίδια και ακόμα μεγαλύτερη αγάπη. Άρα, καταλαβαίνετε πολύ εύκολα, ότι οι ώρες ύπνου που έχουμε μετρήσει, είναι πολύ λίγες.

Αυτή η εφημερίδα, αυτή η παράτολμη προσπάθεια, μέσα σε λίγα 24ωρα μας έδειξε και κάτι άλλο που είναι εξίσου σπουδαίο. Μας απέδειξε ποιοι είναι οι πραγματικοί μας φίλοι και στα δύσκολα και ποιοι δεν ξέχασαν τι έχουμε προσφέρει εμείς γι αυτούς όταν βρέθηκαν σε ανάγκη ή προσπαθούσαν για κάτι. Δυστυχώς, οι πραγματικοί φίλοι, είναι ελάχιστοι...

Σήμερα, λέω να κάνετε εκτός από ένα like ή ενδεχομένως ένα σχόλιο και κάτι σπουδαίο, που θα μας δώσει δύναμη και θα μας τονώσει το ηθικό. Να πάτε σε ένα σημείο πώλησης εφημερίδων και να προμηθευτείτε την "ΜΠΑΜ". Κατόπιν, κάτω από αυτή την ανάρτηση, θέλω να βάλετε από μια φωτογραφία με την εφημερίδα στα χέρια σας. Όλη αυτή η τόσο δεμένη ομάδα της εφημερίδας, θα νιώσουμε πραγματικά περήφανοι και ανακουφισμένοι, αν αργά το βράδυ δούμε τους 2655 φίλους της σελίδας μας σε 2655 διαφορετικές φωτογραφίες. Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι χαρά θα μας δώσει, πόσο θα μας τονώσει, πόσο θα μας πορώσει.

Ελπίζω, αυτή η ανάρτηση να είναι η αρχή για να σταθεί μια πραγματικά ανεξάρτητη από χρηματοδότηση έκδοση στο ύψος της, δίνοντας θέσεις εργασίας σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη.
Σας ευχαριστούμε που είσαστε κοντά μας γνωστοί και άγνωστοι στην τόσο δύσκολη και κοστοβόρα προσπάθεια.

Αίθουσα Σύνταξης "ΜΠΑΜ"

Πηγή: zoornalistas.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: