4.3.18

Αυγενάκης: Θα καταργήσουμε το νόμο Παρασκευόπουλου...

Υποστηρίζοντας πως «η ανοχή στα χαϊδεμένα παιδιά τους, "τα δικά τους παιδιά", όπως είχε πει ο κ. Δραγασάκης για τους αναρχικούς, κάνει τη...
χώρα ξέφραγο αμπέλι», επιτέθηκε στην Κυβέρνηση με αφορμή την έξαρση βίας που όπως υποστήριξε έχει υπάρξει το τελευταίο διάστημα, ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης, μιλώντας σε εκδήλωση της ΝΟΔΕ Σάμου του κόμματος.

Για το ίδιο θέμα, ο κ. Αυγενάκης ανέφερε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας έσπειραν ανέμους και σήμερα θερίζουν θύελλες. Επέλεξαν συνειδητά να διατηρήσουν επιλεκτική συγγένεια με το περιθώριο. Οι προκαταλήψεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και οι απαράδεκτες δηλώσεις του κ. Τόσκα έναντι του αστυνομικού προσωπικού, έχουν «αφοπλίσει» την αστυνομία, έχουν αποδυναμώσει τη θέληση και το ενδιαφέρον της. Η επαναφορά του νόμου και της τάξης είναι αυτονόητη υποχρέωση της επόμενης κυβέρνησης και του Κυριάκου Μητσοτάκη: Σπάμε τα άβατα. Καταργούμε τον νόμο Παρασκευόπουλου. Δημιουργούμε φυλακές υψίστης ασφαλείας. Ενισχύουμε την ομάδα Δίας και την ομάδα Δ, δηλαδή τις περιπολίες. Αλλάζουμε το νόμο για το άσυλο στα Πανεπιστήμια. Η ασφάλεια των πολιτών είναι η σημαντικότερη υποχρέωση κάθε ευνομούμενης πολιτείας. Είναι υπόθεση αξιοπρέπειας για τους πολίτες και προϋπόθεση προόδου για τη χώρα. Όποιος φοβάται, δεν είναι πραγματικά ελεύθερος».

Σε ότι αφορά το μεταφορικό ισοδύναμο που προωθεί η κυβέρνηση για τη νησιωτική Ελλάδα, ο κ. Λ. Αυγενάκης επεσήμανε ότι: «αυτό θεσπίστηκε ως αντιστάθμισμα στην αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά, από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Όμως όπως ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση, αποτελεί άλλη μία παγίδα για τους κατοίκους των νησιών. Σε κάθε περίπτωση, δεν αποτελεί υπεύθυνο μέτρο που αντιμετωπίζει τα χρόνια και εγγενή προβλήματα που συνεπάγεται η νησιωτικότητα».
Αναφερόμενος στο προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα ανέφερε ότι «είναι ευρωπαϊκό πρόβλημα και δεν λύνεται δίχως την αλληλεγγύη όλων των χωρών µελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τα ελληνικά σύνορα είναι και ευρωπαϊκά και το κλείσιμο των βόρειων συνόρων της Ελλάδας θα πρέπει να μείνει εκτός οποιασδήποτε συζήτησης γίνεται στην ΕΕ. Η Ευρώπη πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της, όσον αφορά κυρίως το πρόγραμμα µετεγκατάστασης προσφύγων, το οποίο πολλές χώρες µέλη αρνούνται να εφαρμόσουν. Κλειδί στην αντιμετώπιση του ζητήματος είναι η Τουρκία, η οποία πρέπει να κάνει και εκείνη ό,τι της αναλογεί στην αναχαίτιση των προσφυγικών ροών και στην αντιμετώπιση των παράνομων διακινητών που αναπτύσσονται µε την ανοχή της».

Τέλος αναφορικά με την τουριστική πολιτική υπογράμμισε ότι «στη Νέα Δημοκρατία, έχουμε άξονες παρέμβασης για την συνολική αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος:

- Προσέλκυση επενδύσεων Τα κίνητρα για επενδύσεις είναι απαραίτητα, ενώ θα πρέπει να διασφαλισθεί η ορθολογικότερη διαχείριση των κονδυλίων και των εργαλείων που διαθέτει το Κράτος για τη στήριξη των επενδυτικών σχεδίων, όπως το ΕΣΠΑ, ο Αναπτυξιακός νόμος, το Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης και φυσικά το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων, που αποτελεί μία μεγάλη ανεκμετάλλευτη ευκαιρία για τον τουρισμό.

- Αποκλιμάκωση και μείωση των φόρων Οι υψηλοί φορολογικοί συντελεστές πρέπει να επιστρέψουν σε ανταγωνιστικά επίπεδα.

- Χωροταξικός σχεδιασμός Η χώρα μας χρειάζεται επειγόντως ένα νέο χωροταξικό σχέδιο. Δεν είναι δυνατόν σημαντικά επενδυτικά σχέδια, να ακυρώνονται από το ΣτΕ, επειδή δεν υπάρχει οργανωμένος χωροταξικός σχεδιασμός για τον τουρισμό.

- Χαρτοφυλάκιο προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας Πρέπει να ενισχυθούν τα προϊόντα όπως ο πολιτιστικός τουρισμός, ο συνεδριακός τουρισμός, ο τουρισμός πόλεων, ο θαλάσσιος τουρισμός, η κρουαζιέρα, και άλλα όπως ο ιαματικός ή ιατρικός τουρισμός, ο ορεινός τουρισμός και η τουριστική κατοικία που έχει πάρα πολύ σημαντικά περιθώρια ανάπτυξης.

Ο Τουρισμός, κατέληξε ο κ. Αυγενάκης αποτελεί πολύτιμη πηγή εσόδων της ελληνικής οικονομίας, προσφέρει χιλιάδες θέσεις εργασίας, συνεισφέρει τα μέγιστα σε φοροδοτικό και εισφοροδοτικό επίπεδο και ενισχύει μια σειρά άλλων κλάδων και επαγγελμάτων καθώς και τις τοπικές οικονομίες και κοινωνίες»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: