7.3.18

Η απάντηση του υπουργείου Εργασίας...

για τη διαμαρτυρία του ΚΚΕ στη Βουλή...

Αναφορικά με την διαμαρτυρία του ΚΚΕ προς τον Πρόεδρο της Βουλής σχετικά με την απόκριση στον κοινοβουλευτικό έλεγχο, το...
Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης διευκρινίζει τα εξής:

    Στους 14 μήνες της θητείας της Υπουργού Εργασίας, Έφης Αχτσιόγλου, απαντήθηκαν με αυτοπρόσωπη παρουσία της Υπουργού στη Βουλή 15 Επίκαιρες Ερωτήσεις και μία Επίκαιρη Επερώτηση, εκ των οποίων οι 11 σε βουλευτές του ΚΚΕ.

    Το Υπουργείο Εργασίας έχει απαντήσει γραπτώς σε εκατοντάδες Ερωτήσεις και Αναφορές.

    Σε εκκρεμότητα αυτή τη στιγμή υπάρχουν τρεις επίκαιρες Ερωτήσεις, οι οποίες θα απαντηθούν άμεσα.

Η όποια αναβολή εκ μέρους της Υπουργού Εργασίας οφειλόταν σε ανειλημμένες υποχρεώσεις που σχετίζονται με την εκπροσώπηση της κυβέρνησης σε διεθνείς οργανισμούς και όργανα (Συμβούλιο Υπουργών Απασχόλησης ΕΕ, συνδιάσκεψη Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας, κλπ).
Η διαμαρτυρία του ΚΚΕ

Αντιπροσωπεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ, αποτελούμενη από τους Θανάση Παφίλη, κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο, και Γιώργο Λαμπρούλη, αντιπρόεδρο της Βουλής, επισκέφθηκε νωρίτερα σήμερα, Τετάρτη, τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση και εξέφρασε την έντονη διαμαρτυρία του ΚΚΕ για την κυβερνητική τακτική σε σοβαρά ζητήματα λειτουργίας της Βουλής.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, η ΚΟ του ΚΚΕ συγκεκριμένα κατήγγειλε:

1. Την απαράδεκτη στάση της κυβέρνησης η οποία αρνείται -παραβιάζοντας ακόμη και τον κανονισμό της Βουλής- να φέρει για συζήτηση στη Βουλή την πρόταση νόμου, που υπογράφεται από 513 Εργατικά Σωματεία, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα για την «Επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας», την οποία κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, στις 18-10-2016.

2. Την επίσης απαράδεκτη άρνηση υπουργών της κυβέρνησης να απαντήσουν τόσο σε απλές, όσο και σε επίκαιρες ερωτήσεις των βουλευτών του ΚΚΕ στη Βουλή, με χαρακτηριστική περίπτωση αυτή της υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Έφης Αχτσιόγλου, καταθέτοντας και συγκεκριμένα στοιχεία, όπως αναφέρονται στον πίνακα που επισυνάπτεται.

Τα στοιχεία για τις αναπάντητες ερωτήσεις που κατέθεσε η ΚΟ του ΚΚΕ αφορούν:

1. Την επίκαιρη ερώτηση του Νίκου Καραθανασόπουλου, βουλευτή και κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ προς την υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης «Σχετικά με τους εργαζόμενους στα πρακτορεία διανομής Τύπου Ευρώπη» που κατατέθηκε στις 7/11/2017 και προγραμματίστηκε για τις εξής ημερομηνίες: 9/11/2017, 16/11, 23/11, 30/11 και 7/12. Αλλά δεν συζητήθηκε ποτέ λόγω κωλύματος της υπουργού.

Η ίδια ερώτηση επανακατέθηκε στις 6/2/2018 και προγραμματίσθηκε για τις 8/2, 15/2, 22/2 και 1/3 χωρίς και πάλι να συζητηθεί λόγω «κωλύματος» της υπουργού.

2. Την επίκαιρη ερώτηση της Διαμάντως Μανωλάκου προς την υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με θέμα τα «Μέτρα προστασίας των Εργαζομένων στην Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη», η οποία κατατέθηκε στις 23/1/2018 και είχε προγραμματισθεί για τις εξής ημερομηνίες: 25/1/2018, 1/2, 8/2, 15/2 και 27/2 χωρίς ποτέ να συζητηθεί λόγω «κωλύματος» της υπουργού.

3. Την επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Χρήστου Κατσώτη για τους εργαζόμενους της «Ένωσης-Αγροτικός Συνεταιρισμός Τρικάλων» που κατατέθηκε στις 29/1/2018 και είχε προγραμματισθεί για τις ημερομηνίες: 1/2, 8/2, 15/2, 22/2 και 1/3 χωρίς να συζητηθεί ποτέ λόγω «κωλύματος» της υπουργού...


left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: