27.2.18

«Σε δύσκολες περιόδους δεν ανεχόμαστε προνόμια»...

Λίγες ώρες μετά την παραίτηση τόσο της Ράνιας Αντωνοπούλου όσο και του συζύγου της Δημήτρη Παπαδημητρίου και...
μετά τις γενικευμένες αντιδράσεις η κυβέρνηση, μέσω του Δημήτρη Τζανακόπουλου επισημαίνει ότι σε δύσκολες στιγμές δεν μπορούν να γίνουν ανεκτά τέτοια προνόμια.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha και επισήμανε ότι «Η κ. Αντωνοπούλου από την αρχή κατάλαβε ότι υπάρχει ζήτημα, ήταν καλύτερο για την κυβέρνηση και την κ. Αντωνοπούλου να αποχωρήσει».

Μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Τζανακόπουλος υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση έκανε αυτό που όφειλε γιατί «δεν γίνεται σε δύσκολες στιγμές που περνά ο ελληνικός λαός να δεχτεί ο πρωθυπουργός προνόμια».

Επανέλαβε πως ο πρωθυπουργός αποφάσισε την κατάργηση της συγκεκριμένης ρύθμισης για επιδότηση ενοικίου σε εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς. Για την παραίτηση του υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρη Παπαδημητρίου, ο σχολίασε πως ο ίδιος επικαλέστηκε λόγους ευθιξίας και ο πρωθυπουργός την έκανε δεκτή.

Νωρίτερα ο Σταύρος Κοντονής επισήμανε, μιλώντας στον Real FM, ότι «δεν θα έπρεπε να γίνεται διάκριση μεταξύ νόμιμου και ηθικού. Το νόμιμο και το ηθικό ταυτίζονται».

Ο Σταύρος Κοντονής σχολίασε και τη διάταξη για το επίδομα ενοικίου σημειώνοντας ότι «υπήρξε πρόβλημα στην κατάστρωση του νόμου. Καμιά φορά ψηφίζονται νόμοι που στην εφαρμογή τους βλέπουμε ότι χρειάζονται βελτιώσεις ή ότι υπάρχουν κενά. Αυτά τα κενά πρέπει να πληρούνται και οι βελτιώσεις πρέπει να γίνονται. Δεν θα έπρεπε να γίνεται διάκριση μεταξύ νόμιμου και ηθικού. Το νόμιμο και το ηθικό πρέπει να ταυτίζονται».

«Υπήρξε μια αβλεψία που δεν εντοπίστηκε στη συζήτηση στη Βουλή και παρήχθη αυτό που βλέπουμε και είναι άκρως δυσάρεστο. Υπάρχουν και λάθη γι' αυτό γίνονται βελτιώσεις και διορθώσεις νομοθετημάτων που διαπιστώνονται στην πράξη ότι έπρεπε να είχαν διαμορφωθεί διαφορετικά. Η αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος οικοδομείται και ενισχύεται μέσω δυσάρεστων αποφάσεων. Να κρατήσουμε την άμεση αντίδραση του Πρωθυπουργού σε κάτι που διαπίστωσε ο ίδιος ότι δεν λειτουργούσε σωστά και τα μέτρα που πήρε αμέσως η κυβέρνηση» συμπλήρωσε.

Δύο ερωτήματα, πάντως, παραμένουν αναπάντητα από αυτή την υπόθεση, το ένα είναι πως αυτή η ρύθμιση έγινε το 2015, οπότε έχει ενδιαφέρον να φανεί ποιος πρότεινε αυτή τη ρύθμιση και, δεύτερον, ποιοι έχου επωφεληθεί από την επίμαχη διάταξη.

Ήδη, ο ΣΚΑΪ σε ρεπορτάζ του κάνει λόγο για άλλους τρεις υπουργούς που έχουν ζητήσει επίδομα διαμονής. Ο τηλεοπτικός σταθμός επικαλείται έγγραφα που έχει στη διάθεσή του και αναφέρει ότι πρόκειται για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα, τον αναπληρωτή υπουργό για Έρευνα και Καινοτομία στο υπ. Παιδείας Κωνσταντίνο Φωτάκη και τον πρώην υφυπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Σγουρίδη.

Ο Κωνσταντίνος Φωτάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι ζήτησε 5.000 ευρώ, αλλά δεν τα εισέπραξε ποτέ, ενώ στη συνέχεια εξέδωσε και επίσημη ανακοίνωση διαψεύδοντας ότι έκανε χρήση της επιδότησης ενοικίου.

Σύμφωνα πάντα με το κανάλι του Φαλήρου ο κ. Σγουρίδης δήλωσε ότι για τις ανάγκες του είχαν εισπραχθεί 7.000 ευρώ, αλλά εκείνος εισέπραξε μόνο 350 ευρώ. Εξήγησε ότι έζησε για επτά μήνες σε ενοικιαζόμενο δωμάτιο για το οποίο προσκόμιζε μηνιαία απόδειξη ύψους πενήντα ευρώ...


efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: