...την πρόταση της κυβέρνησης"...
Δεν τίθεται ζήτημα για την κυβερνητική συνοχής εξαιτίας του Σκοπιανού, ενώ τα κόμματα θα πρέπει να δουν την πρόταση της κυβέρνησης για το ζήτημα και να...
καταθέσουν τις απόψεις και την κριτική τους στη συνέχεια, επισήμανε ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 από τους 88,6. Δήλωσε, δε, ότι είναι θετικό το γεγονός ότι ο κ. Καμένος εξέφρασε την εμπιστοσύνη του προς τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, για τις διαπραγματεύσεις.
"Ακόμη είναι πολύ νωρίς για να δούμε ποια θα είναι η τελική τοποθέτηση, καθώς ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί ποιά θα είναι αυτή η σύνθεση ονομασία", σημείωσε ο κ. Ζαχαριάδης και συνέχισε: "Η συζήτηση δεν έγινε για να υπάρξει αντιπαράθεση στο εσωτερικό της χώρας και της κυβέρνησης, αλλά για να λύσουμε ένα εθνικό πρόβλημα το οποίο χρονίζει, πράγμα που δεν είναι προς όφελος της χώρας. Να δούμε την πρόταση και μετά κάθε πολιτική δύναμη θα τοποθετηθεί. Δεν νομίζω ότι ένα τέτοιο ζήτημα, ακόμη κι αν διαφωνήσουμε μπορεί να εξελιχθεί σε ενδοκυβερνητική κόντρα". Ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, μάλιστα, αποτίμησε ως "ιδιαίτερα θετική" τη δήλωση του κ. Καμμένου ότι εμπιστεύεται τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά. Στην ερώτηση αν αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία για επίλυση του ζητήματος, ο κ. Ζαχαριάδης απάντησε ότι στην πολιτική και στη ζωή δεν υπάρχει η αντίληψη της τελικής ευκαιρίας, αλλά είναι μια σημαντική ευκαιρία. "Το καλό είναι ότι και στις δύο πλευρές υπάρχουν κυβερνήσεις που θέλουν να λυθεί το ζήτημα".
"Δεν διεκδικούμε συζήτηση και λύση στα στενά κομματικά, κυβερνητικά όρια, αλλά εθνική στάση και θέση. Αναμένουμε να πάρουν θέση τα πολιτικά κόμματα, δεν έχω καταλάβει αν ο κ. Μητσοτάκης είναι πιο κοντά στον κ. Σαμαρά ή στον κ. Καραμανλή.
Κληθείς να σχολιάσει ο γεγονός ότι ο κ.Μητσοτάκης δεν θέτει ζήτημα δεδηλωμένης για το Σκοπιανό είπε ότι όλοι αντιλαμβάνονται πλέον ότι οι διαφορετικές αντιλήψεις δεν θα οδηγήσουν σε εκλογές. "Οχι γιατί έχουμε λατρεία με την καρέκλα, αλλά γιατί είμαστε διαφορετικά κόμματα και σε μια σειρά ζητήματα θα έχουμε διαφορετικές αντιλήψεις. Το θέμα δεν είναι αν σε όλα τα ζητήματα οι δύο κυβερνητικοί εταίροι θα συμφωνούν ακριβώς, αλλά αν θα μπορεί να προχωράει η χώρα. Αυτό είναι το ζητούμενο. Και παλαιότερα, η ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ δεν είχαν ακριβώς τις ίδιες θέσεις".
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου